Voorpagina « Efteling BosrijkBinnen de Wereld van de Efteling heeft Klaas Vaak ook een plekje gekregen. Het is het eerste sprookje dat buiten de parkgrenzen tot leven komt. In december 2009 ging een lang gekoesterde wens van de Efteling in vervulling. Eindelijk, na veel vertraging, werd fase 1 van de verblijfsaccommodatie 'Bosrijk' geopend. Efteling Bosrijk is gelegen tussen het attractiepark en golfpark. Het thema van Bosrijk is Klaas Vaak.

De imposante entree, waar receptie, restaurant, zwembad en appartementen in zijn gevestigd, laat niets aan de verbeelding over. Wie door de schitterende 'toegangspoort' loopt ziet een meer met middenin het zandkasteel van Klaas Vaak. Dat het zandmannetje hier woont is overduidelijk, her en der branden lichtjes achter de ramen en de zandkabouters zijn druk aan het werk om alles in orde te maken voor de komende avond. Klaas Vaak woont niet alleen in zijn zandkasteel, ook zijn uil Oehoe Houdoe heeft zijn nest op een van de zandpilaren. Overdag zit hij hier te rusten, maar 's avonds is hij niet op zijn nest te vinden. Dan is hij met Klaas Vaak op pad om alle kinderen een goede nachtrust te bezorgen.

De thema's natuur, dag/nacht komen overal in het park terug. Zo zijn de bungalows voorzien van natuurlijk materialen en zien de speelplaatsen voor de kinderen er uit alsof het nooit anders in het bos aanwezig is geweest.

In de Bungalows is Klaas Vaak ook te zien op o.a. de dekbed overtrekken, afbeeldingen aan de muur en een kinderlampje. Ook hangen er 6 (of 8) slaapmutsjes en ligt er het verhalenboekje 'Sprookjes van Klaas Vaak'. Deze mogen na afloop van het verblijf overigens meegenomen worden naar huis. Elke avond doen de zandkabouters hun ronde, om de kinderen (al dan niet met ouders) die bij de 'boshalte' staan, mee te nemen naar de toegangspoort, alwaar Klaas Vaak zelf een aantal verhalen vertelt aan de kleintjes.

Foto-impressie
Hieronder staan enkele foto's van Efteling Bosrijk. Klik op de foto's voor een vergroting.


Efteling Bosrijk - Poorthuys

Efteling Bosrijk

Klaas Vaak op de poort

Houtsnijwerk

Stadshuysen

Boshuysen

Boshuysen

Slaapmutsjes in een Boshuys

Bedden in een Boshuys

Landhuys

Landhuys

Zandkasteel van Klaas Vaak

Zandkasteel van Klaas Vaak

Houtsnijwerk

Oehoe Houdoe

Pizza oven

Houtsnijwerk

Klaas Vaak