Voorpagina « De attractie


Attracties als 'd Oude Tuffer, Polka Marina en Carnaval Festival hadden de eerste gasten nog niet verwelkomt of de bouw van de volgende attractie was al in volle gang. In Anderrijk werd op de plaats waar vroeger het hertenkamp stond de tweede 'achtbaan' van het park gebouwd: Swiss Bob, of Bob, zoals de attractie ook vaak genoemd wordt. In 1985 opende deze winterse attractie. Acht bobs gleden door de baan, in een bosrijke omgeving.

De rit die de bezoekers in de bobbaan maken mag gerust uniek genoemd worden. Niet omdat er in de omringende parken geen bobbanen zijn gebouwd, maar vanwege de uitvoering van deze attractie. In tegenstelling tot vrijwel alle andere bobbanen in attractieparken wordt geen gebruik gemaakt van een bobtrein maar van losse bobs welke plaats bieden aan zes personen. Oorspronkelijk zaten bezoekers, net al bij een echte bob, achter elkaar. In een poging op de capaciteit van de attractie te verhogen, zijn er in 2005 nieuwe bobs gekomen, waarbij de bezoekers per twee naast elkaar zitten. In 2013 kreeg de attractie een extra ingang, de zogeheten Single Riders Line. De lege plekken in de bobs worden gevuld met bezoekers die in deze speciale 'alleenstaande wachtrij' staan.

Alhoewel een bobbaan een echt winterse attractie is, is deze in gedurende de Winter Efteling niet altijd geopend. Zoals bij meer achtbanen in het park is ook de Bob gesloten als de temperatuur onder het vriespunt ligt. Doordat de bobs los door de baan glijden, is het te gevaarlijk om de bobs te laten rijden als de baan bedekt is met een laagje ijs.

Op 9 september 2018 maakt het park bekend, dat de attractie na maanden lang in storing te hebben gelegen vanaf donderdag 11 oktober 2018 weer geopend zal zijn. Echter, niet meer voor lang. De Efteling heeft in hetzelfde bericht bekend gemaakt dat de attractie tot eind augustus 2019 geopend zal zijn, om daarna plaats te maken voor de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz. Vanaf september 2019 zal de attractie, op het stationsgebouw na, gesloopt worden.