Voorpagina « Online muziek - Efteling Park SymfonieDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Het is de laatste tijd gebruikelijk dat de Efteling nieuwe muziek uitbrengt op de streamingsdiensten. Vaak is te verwachten dat er een nieuwe uitgave komt, zoals na (her)opening van een attractie of themagebied. Maar soms ook geheel onverwacht. Zo verscheen op 28 december 2023 de muziek die in het park op de diverse pleinen en lanen te horen is onder de titel Efteling Park Symfonie. In 2018 verschenen al wel de tracks 'Welkom' en 'Tot weerziens' van het Huis van de vijf Zintuigen op het verzamelalbum Betoverende Efteling Melodieën.

Op deze uitgave zijn in totaal 14 nummers te horen met een totale speelduur van 43 minuten en 17 seconden. De muziek is, zoals gebruikelijk, geschreven door René Merkelbach. De uitgave kan verdeeld worden in twee delen, namelijk een track 1-7 voor de zomer en track 8-14 voor de winter. Zowel de zomer als winter symfonie neemt de luisteraar mee een rondje door het park, van de entree, door Marerijk, Reizenrijk, Ruigrijk, Anderrijk en weer terug bij het entreegebied waar aan het einde van de dag een rustigere versie speelt van de melodie die in de ochtend te horen is.

De oplettende luisteraar zal merken dat Fantasierijk niet op deze uitgave staat. Dit komt omdat de muziek van de Pardoes Promenade is uitgebracht op het onlangs verschenen album van Symbolica.

Efteling Park Symfonie
Deze uitgave bevat de volgende nummers:

1.
Efteling OuvertureRené Merkelbach
3:09
2.Huis van de vijf Zintuigen - WelkomRené Merkelbach3:09
3.MarerijkRené Merkelbach3:06
4.ReizenrijkRené Merkelbach2:52
5.RuigrijkRené Merkelbach3:06
6.AnderrikRené Merkelbach2:50
7.Huis van de vijf Zintuigen - Tot weerziensRené Merkelbach2:23
8.Winter Efteling OuvertureRené Merkelbach3:10
9.Winter Huis van de vijf Zintuigen - WelkomRené Merkelbach3:09
10.Winter MarerijkRené Merkelbach3:06
11.Winter ReizenrijkRené Merkelbach2:53
12.Winter RuigrijkRené Merkelbach3:07
13.Winter AnderrijkRené Merkelbach2:50
14.Winter Huis van de Vijf Zintuigen - Tot weerziensRené Merkelbach3:24