Voorpagina « Online muziek - Op het Anton PieckpleinDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

In het voorjaar van 2023 kreeg het Anton Pieckplein een grote opknapbeurt. Eén van de wijzigingen was dat de Vermolen molen nieuwe muziek kreeg die speciaal voor de Efteling werd gecomponeerd. Tot 2023 waren er diverse nummers te horen. Behalve nieuwe muziek voor de Vermolen molen werd ook het Poppenkast Theater na vele jaren weer heropend. En ook hier hoort natuurlijk muziek bij.

Op deze uitgave zijn 3 nummers te horen, of eigenlijk één nummer in drie uitvoeringen. Het nummer dat huiscomponist René Merkelbach voor de carrousel heeft geschreven draagt de titel Op het Anton Pieckplein. Het eerste nummer van deze uitgave is de versie die te horen is bij de Vermolen Molen. De tweede versie is te horen bij het Poppenkast Theater, hierbij wordt de muziek niet door een draaiorgel gespeeld, maar door een buikorgel. De derde en laatste versie wordt gespeeld door een muziekdoosje. Bezoekers die ooit in Museum Speelklok ik Utrecht zijn geweest, zullen dit ongetwijfeld herkend hebben.

Speelbos Nest!
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1.
Op het Anton PieckpleinVermolen MolenRené Merkelbach
9:00
2.Op het Anton PieckpleinPoppenkastRené Merkelbach8:44
3.Op het Anton PieckpleinMuziekdoosjeRené Merkelbach8:47


z