Voorpagina « Online muziek - De Vliegende HollanderDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Op 27 maart 2023 verscheen de volledige soundtrack van De Vliegende Hollander op de streamingsdiensten in aanloop naar de heropening op 1 april. Het is de eerste keer dat de volledige soundtrack online is verschenen. In het verleden waren een zestal tracks al wel op cd verschenen als onderdeel van het boek 'De Vliegende Hollander - Hoe een sage tot leven kwam'.

De online uitgave bevat 9 tracks, waaronder het niet eerder uitgebrachte 'Gedicht De vliegende Hollander' De stem van Catharina, de vrouw van Willem van der Decken, werd in gezongen door Martine Grünwald. De stem van Willem van der Decken werd verzorgd door oud Efteling ontwerper Henny Knoet.

De muziekstukken op deze uitgave zijn gecomponeerd door huiscomponist René Merkelbach, die ook verantwoordelijk is voor de muziek van onder andere Joris en de Draak, Raveleijn, Baron 1898 en Wereld van Sindbad. Het is de eerste keer dat de Efteling de muziek van De Vliegende Hollander compleet online uitbrengt.

De Vliegende Hollander
Deze uitgave bevat de volgende nummers:

1.
Plein voor de StadswalRené Merkelbach
3:50
2.Gedicht De vliegende HollanderRené Merkelbach0:56
3.Huize Willem van der DeckenRené Merkelbach3:45
4.Geheime SmokkelgangRené Merkelbach3:46
5.Drinkerij OeverloosRené Merkelbach3:50
6.Vredige BinnenhavenRené Merkelbach3:50
7.De Vaart buitengaatsRené Merkelbach2:04
8.Behouden TerugvaartRené Merkelbach3:48
9.Willem's VerwensingRené Merkelbach0:17