Voorpagina « Online muziek - Speelbos Nest!De Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

In 2021 werd Ruigrijk een nieuwe speeltuin geopend: Speelbos Nest!. Deze moest het gat in het attractie aanbod opvullen, dat Polka Marina had achtergelaten. Deze speeltuin is niet alleen bijzonder omdat het een inclusieve speeltuin is, waarbij ook kinderen met een beperking vrij kunnen spelen. Het is ook de eerste speeltuin met een eigen soundtrack. 

Op deze uitgave zijn 7 nummers te horen. Vanzelfsprekend staat het Vriendenlied op deze uitgave, zowel met zang als instrumentaal. De rest van deze uitgave is gevuld met korte arrangementen op bekende Ruigrijk attracties. Alle nummers zijn weer van de hand van huiscomponist René Merkelbach.

Speelbos Nest!
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1.
Vriendenlied
René Merkelbach
1:27
2.We gaan op AvontuurRuigrijkRené Merkelbach1:06
3.Pas op, een DraakJoris en de DraakRené Merkelbach0:50
4.Tijd voor een RitjeDe Oude TufferbaanRené Merkelbach0:52
5.Kom de Mijn inBaron 1898René Merkelbach0:40
6.Aye, aye, KapiteinDe Vliegende HollanderRené Merkelbach1:21
7.Vriendenlied - Instrumentaal
René Merkelbach1:22


z