Voorpagina « Online muziek - SpookslotDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Van 10 mei 1978 tot en met 4 september 2022 konden bezoekers griezelen in het Spookslot. Om de liefhebbers ook na de sluitingsdatum nog te laten genieten van het Spookslot, is er onder andere een boek uitgebracht en verschenen er speciale YouTube video's. Wat ze nog niet hadden aangekondigd, was een online uitgave van een Spookslot EP. Natuurlijk is de muziek uit de attractie, Danse Macabre, al op vrijwel iedere cd van het park verschenen. Toch wist het park daags na de definitieve sluiting van de attractie de liefhebbers te verblijden met wat extra content.

Op deze uitgave zijn 4 nummers te horen. Op de eerste track is de Jammerende Man te horen, die de bezoekers zagen in de donkere gangen van het slot. Deze track is nog niet eerder verschenen in een andere uitgave. Wat wel eerder al op cd te horen was, is het Verhaal van het Spookslot, verteld door Tom van Beek. Het derde nummer van de EP heeft de naam 'Slotplein' meegekregen en is een registratie van de gehele hoofdshow inclusief het luiden van de klok, de zingende monniken en de geluidseffecten van de rechters. Tot slot is als laatste nummer op deze uitgave de afzonderlijke muziek te beluisteren, de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns.

Spookslot
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1.
Jammerende ManKoos de Graaf
1:45
2.Verhaal van het Spookslotverteld door Tom van Beek2:33
3.SlotpleinHoofdshow6:28
4.Danse MacabreCamille Saint-Saëns3:47