Voorpagina « Danse MacabreDanse Macabre is natuurlijk de titel van het wereldberoemde muziekstuk van Camille Saint-Saëns wat van 1978 tot in 2022 te horen is geweest in de hoofdshow van het Spookslot. Maar vanaf 2024 is het ook de naam van de nieuwe attractie die op deze locatie zal worden geopend. Op 24 januari 2022 werd bekend dat het Spookslot na de zomer zou worden gesloopt om plaats te maken voor een geheel nieuw themagebied. In het themagebied zal naast Danse Macabre ook plaats zijn voor horeca en souvenirs.

Op 17 mei 2022 wordt er een klein tipje van de sluier opgelicht. Het park deelt een sfeertekening van het themagebied en ook verschijnt er een kort filmpje waarbij een zwarte kat te zien is (met twee verschillende kleuren ogen) die over een begraafplaats loopt. Op deze begraafplaats bewegen, net als in Spookslot, de grafzerken en is een huilend beeld met een harp te zien. Het hele filmpje geeft samen met de sfeertekening de zekerheid dat er in 2024 een griezelige attractie geopend zal worden.

Hoe de indeling van het gebied er exact uit komt te zien is nog niet bekend gemaakt. Ook het attractietype is nog niet gedeeld. Wel is bekend dat attractiegebouw 20 meter hoog zal worden, dat is vergelijkbaar met de toren van het Spookslot. Waarschijnlijk zal, als de sloop van het Spookslot nadert, meer bekend worden over Danse Macabre.

Transportsysteem
Op 31 oktober 2022, niet geheel toevallig de dag waarop in veel landen Halloween wordt gevierd, verschijnt de eerste aflevering van de making of serie waarin het attractietype bekend wordt gemaakt. De Efteling had al eerder aangegeven dat het spookachtige tafereel niet meer vanachter een raam te beleven valt, maar dat het de bedoeling is om de bezoekers onderdeel te laten zijn van de beleving. Samen met attractiebouwer Intamin heeft men een nieuw attractie type ontwikkeld. In de attractie nemen bezoekers plaats in een van de zes koorbanken, die ieder op een eigen draaibare schijf staan. Het platform waarop deze schijven staan kan zelf ook draaien, kantalen en in hoogte wisselen.