Voorpagina « Wonderland muziekDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Ter ere van het 70 jarig bestaan van het park heeft de Efteling op de Speelweide een pop-up sprookje gebouwd.Efteling Wonderland, zoals het sprookje heet, is gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland van Lewis Carroll. In de Efteling is op meerdere momenten per dag een klein showtje te zien met de Maartse Haas en de Gekke Hoedenmaker die een maf theefeestje houden. De muziek van Efteling Wonderland is vanaf 15 april 2022 te horen op onder andere Spotify.

Op deze uitgave zijn 4 nummers te horen. Het eerste nummer is de instrumentale themamuziek die in het gebied te horen is. Het tweede nummer wordt gezongen door de Maartse Haas. In het derde nummer zingt de Gekke Hoedenmaker een dikke zeven minuten over hoeden. Het laatste nummer is het niet-verjaardagslied dat door de Maartse Haas en de Gekke Hoedenmaker wordt gezongen. De muziek voor Efteling Wonderland is gecomponeerd door huiscomponist René Merkelbach.

Efteling Wonderland
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1.
Welkom in Efteling WonderlandInstrumentaalRené Merkelbach
3:52
2.Opgeruimd staat netjesMaartse HaasRené Merkelbach4:39
3.Daar neem ik mijn Hoedje voor afGekke HoedenmakerRené Merkelbach7:52
4.Het Niet-VerjaardagsfeestMaartse Haas en Gekke HoedenmakerRené Merkelbach2:06


z