Voorpagina « Online muziek - Efteling Happy Birthday songDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Het is vrij gebruikelijk dat de Efteling een speciaal lied uitbrengt als ze haar jubileum viert. Ter ere van het 50 jarig jubileum werd het lied 'Ding Dong Dingeling (feesten in de Efteling)' uitgebracht en in 2017 kwam 'Efteling 65 jaar' uit. In 2022 viert de Efteling haar 70e verjaardag met een speciale medley. In het nummer wordt niet gezongen over het park, maar beperkt de tekst zich voornamelijk tot 'Happy birthday to you' en 'Happy birthday celebration'.

Bij de totstandkoming van dit nummer hebben Sandra in ’t Groen, Creatief Concept Specialist Entertainment bij de Efteling en huiscomponist René Merkelbach diverse auditie-filmpjes bekeken. Efteling medewerkers hebben vervolgens in groepjes het nummer gerepeteerd en in de studio opgenomen. Elke dag om 16 uur was het lied, tot 14 november 2022, overal in het park te horen. 

Efteling Happy Birthday song
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1.
Efteling Happy Birthday songEfteling medewerkers/René Merkelbach
2:39


z