Voorpagina « De attractieIn het Reizenrijk is als vanaf 1998 een van de avonturen van 1001 nacht te beleven met de komst van VogelRok. Eind 2021 wordt deze wereld verder vergroot in de vorm van de Wereld van Sindbad. Eén van de nieuwe attracties in deze wereld is Sirocco. Helemaal nieuw is de attractie niet, aangezien het technische deel van de attractie al vanaf 3 mei 1988 in het park staat, toen nog als Monsieur Cannibale. Vanaf september 2021 tot eind 2021 wordt hard gewerkt om de attractie en omgeving om te bouwen tot Sirocco, na de wervelwind op zee.

In de Efteling zullen bezoekers plaatsnemen in een van de 12 handelsschepen die op een grote draaischijf staan met een doorsnede van 14,5 meter. Als de storm sterker wordt tollen de schepen over het water. Het ontwerp van Sirocco is van de hand van Sander de Bruijn. Eerder ontwierp hij al Raveleijn, Baron 1898 en De zes zwanen.

Voor het ontwerp van de handelsscheepjes is nauw samengewerkt met Mack Rides, de originele fabrikant van de attractie. Er is bij het ontwikkelen van het nieuwe themadeel gekozen om de ingang van de attractie te verplaatsen naar de andere kant naast de nieuwe speelplaats Archipel, waar voorheen het Avonturendoolhof te vinden was. Bij een nieuwe attractie hoort natuurlijk ook nieuwe muziek, hiervoor heeft de Efteling wederom een beroep gedaan op René Merkelbach. De muziek is gelijk met de opening van de attractie op 26 januari 2022 op onder andere Spotify uitgebracht.

De rit
Het avontuur begint al bij het betreden van de Wereld van Sindbad. Rondom Sirocco komt tijdens de rit van alles in beweging. Vanuit de wachtrij is al te zien dat als de storm opsteekt dat er zelfs golven te zien zijn in Archipel. Ook bewegen de boeien die in het water liggen tijdens de rit.

Op het moment dat je plaatsneemt in een van de twaalf handelsschepen hoor je: "Salam, handelsreizigers! Zet je handelswaar goed vast tussen je voeten en blijf zitten tijdens de vaart. Er is storm op komst. Behouden vaart, handelsreizigers!" Hierna is ook de Engelse vertaling te horen: "Salam, merchant travelers! Keep your merchandise safely between your feet and remain seated while sailing. There is a storm coming. Safe journey, merchant travelers!" Hierna komt de draaischijf met de handelsschepen in beweging.

In de nok van de attractie hangen oosterse lampen en vele manden en netten met koopwaar. In het midden staat een koopman op een touwladder. Met de opkomende storm begint de ladder steeds meer te bewegen. Ook beginnen de drie kleine draaischijven nu afzonderlijk te draaien terwijl de muziek aanzwelt. Alle handelsschepen tollen in het rond en ook het schip van Sindbad dat voor de attractie in het water ligt begint wilder te bewegen. Even later zwakt de storm af en komen de schepen in rustiger vaarwater. Aan het einde van de rit, hoor je nog een waarschuwing. "Blijf aan boord van je schip, handelsreizigers, totdat de storm volledig is gaan liggen. Stay on board your ship, merchant travelers, until the storm has completely died down." En precies op dat moment is de attractie tot stilstand gekomen