Voorpagina « De BazaarMet de komst van Fata Morgana in 1986 is niet alleen een attractie toegevoegd aan het park. Op het Fata Morganaplein, in Anderrijk, is meer te beleven dan alleen de attractie. Op het plein bevinden zich, naast een toiletgroep ook de souvenirwinkel 'Bazaar', horecapunt 'Oase' en een evenementencomplex.

Bazaar
Iedereen die Fata Morgana bezocht heeft, kent de Bazaar. Bij het verlaten van Fata Morgana kom je door de Arabisch getinte souvenirwinkel, waar je verscheidende Fata Morgana-hebbedingetjes kunt kopen. Door de jaren heen is het assortiment vaak veranderd. Het huidige assortiment bestaat onder andere uit:

• Knuffels
• Wierrook
• Beeldjes
• Ansichtkaarten
• Sieraden
• cd's en dvd's

Oase
Zoals de naam al doet vermoeden is de Oase een 'vruchtbare' plek in het oosten. In dit geval een horeca locatie met terras. Het assortiment verschilt niet veel met andere kleine horecapunten in het park. In 2010 kwam hier verandering in, toen is de Oase flink onder handen genomen. Het assortiment is meer op fruit en smoothies gericht. Door het aanbrengen van oosterse luifels en decoratie is heeft de winkel een heel andere uitstraling gekregen. Helaas bleek dit niet het assortiment te zijn waar de bezoekers massaal op af kwamen. In het voorjaar van 2012, werd het horeca aanbod in de omgeving van de voormalige Roeivijver, die vanaf 1 juni 2012 de jubileumattractie Aquanura huisvest, flink op de schop te nemen. Voor de Oase betekende dit dat assortiment werd aangepast naar onder andere Dönner Kebab en Turkse Pizza.
Evenementencomplex
Naast het toilettenblok tegenover de Bazaar bevindt zich de ingang van het evenementencomplex. Hier vinden onder andere de Fata Morganafeesten gehouden. In het verleden is deze ruimte ook vaak gebruikt voor de Lego-tentoonstelling. Aan het einde van het seizoen 2010 is de ingang aan de spoorzijde van het complex opgeknapt. Net als de Oase zijn er oosterse luifels geplaatst, wat vooral voor de rokers een uitkomst is.


Kwakzalver Nadir (entertainment Winter Efteling 2007/2008 en zomer 2012)