Voorpagina « DVD - De expeditie van Familie VosDe expeditie van Familie Vos vertelt het verhaal van de familie Vos tijdens hun jaarlijkse familieweekend. Als de familie Vos aankomt in de Efteling ontdekt de elfjarige Teun dat zijn pas overleden opa daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten.

Hoewel de meeste denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn eigenaardige tante Ada op expeditie door het park om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun en Ada ontdekken dat het om opa's zeer kostbare sprookjesboek gaat. Zij blijken echter niet de enige die op zoek zijn naar het sprookjesboek. Tijdens hun zoektocht worden ze tegengewerkt door een mysterieus persoon.

Hoewel de gehele film is opgenomen in de Wereld van de Efteling, is dit geen Eftelingproductie. De Efteling fungeert in de film alleen als decor, en leidraad voor het verhaal in de film. De opnames voor de film vonden plaats in januari en februari van 2020, net voordat de coronapandemie het land plat legde. 

Als gevolg van deze coronapandemie heeft de film eind 2020 nooit een echte bioscoop release gekregen. Vanaf 11 februari 2021 kwam de film beschikbaar op de diverse streamingplatformen. Vanaf 23 maart is de film ook als dvd verkrijgbaar. Op de hoes van de dvd staan Teun en Ada prominent op de voorgrond voor enkele andere leden van de familie. Efteling attracties Baron 1898, Pagode, De Vliegende Hollander sieren samen met Langnek en een winterse paddenstoel de cover van deze dvd.

De expeditie van Familie Vos
Op deze dvd staat:

• 
Speelfilm

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 73 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden