Voorpagina « Nest!Speeltuinen zijn altijd al onderdeel geweest van de Wereld van de Efteling. Van het park tot de verblijfsaccommodaties, overal zijn speeltuinen te vinden. Het begon natuurlijk in 1952 toen De Efteling opende met een speeltuin, Sprookjesbos en wat horeca. De speeltuin in Marerijk heeft door uitbreidingen als Volk van Laaf en het vernieuwde Anton Pieckplein in 2003 heel wat ruimte moeten afstaan. In Reizenrijk ligt sinds 1994 het Kleuterhof. In 2007 konden de jongste bezoekers zich uitleven in de nostalgische speeltuin Kindervreugd tussen Villa Volta en het Volk van Laaf. In de zomer van 2021 verschijnt in het park een nieuwe speeltuin van ongeveer 1200 vierkante meter, ditmaal tussen het achtbanengeweld in Ruigrijk

Inclusief spelen
Bij het ontwerpen van de nieuwe speeltuin is uitgegaan van het concept 'Inclusief spelen'. Het projectteam wordt geleid door Robert-Jaap Jansen, die eerder verantwoordelijk was voor het ontwerp van Max & Moritz. Hij werd bij het ontwerpen bijgestaan door verschillende adviseurs en experts op het gebied van 'inclusief spelen'. In het speelbos Nest! kunnen straks álle kinderen samen spelen. Zo is het pad dat door het bos loopt ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en zijn er speeltoestellen zoals een rolstoelglijbaan en een verhoogde zandbak. Ook beschikt het bos over prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden. De speeltuin komt te liggen tussen de bomen in het gebied tussen de Game Gallery en De Vliegende Hollander. De kosten van dit project bedragen 2 miljoen euro.

Horeca
In speelbos Nest! komt ook een klein horecapunt, genaamd 't Verwende Nest!, dicht bij de speeltoestellen voor de allerkleinsten. Eén van de specialiteiten die verkocht gaat worden is een licht zoetige lekkernij van brooddeeg met de naam de Kurketrekker. De naam verwijst naar het horecapunt wat vroeger dichtbij De Kombuijs/De Vliegende Hollander te vinden was.