Voorpagina « Online muziek - Wereld van SindbadDe Efteling heeft door de jaren heen diverse CD's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op CD is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Op 26 januari 2022, de dag van de opening van het themagebied Wereld van Sindbad, verscheen op Spotify het album Wereld van Sindbad. De muziek van het nieuwe themagebied is gecomponeerd door huiscomponist René Merkelbach. Het nunmmer 'Storm op Zee' is de muziek die in de attractie Sirocco is te horen.

Op deze uitgave staan ook twee tracks die al eerder op cd waren verschenen. Het betreft de track 'Op zoek naar Weelde en Geluk', dit is de wachtrijmuziek van VogelRok, welke gecomponeerd werd door Ruud Bos. Het nummer komt niet geheel overeen met de originele uitgave. Het laatste stukje van de wachtrij, door sommigen vergeleken met de Thunderbirds muziek, staat niet op deze uitgave. Het nummer 'Vlucht door het Duister' is de ritmuziek van VogelRok, eveneens van componist Ruud Bos.

Wereld van Sindbad
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1. 
Roep om AvontuurRené Merkelbach
0:14
2. Hijs de ZeilenRené Merkelbach4:22
3. Storm op ZeeRené Merkelbach2:27
4. Varen op de SterrenRené Merkelbach3:17
5. Op zoek naar Weelde en GelukRuud Bos10:45
6. Vlucht door het DuisterRuud Bos1:34
7. Veilige HavenRené Merkelbach3:43