Voorpagina « Max & MoritzOp 9 september 2018 maakte de Efteling bekend dat de Swiss Bob vanaf september 2019 definitief zal worden gesloten en wordt vervangen door een nieuwe achtbaan: Max & Moritz. De nieuwe attractie zal een dubbele familieachtbaan worden van de firma Mack Rides en zal toegankelijk voor kinderen met een minimale lengte van 1 meter. De nieuwe attractie ontleent zijn naam aan een Duitse illustratie vertelling van Wilhelm Busch uit 1865. Hiermee blijft het Zwitserse/Duitse thema behouden evenals het stationsgebouw. De attractie zal in het voorjaar van 2020 geopend worden.

Het verhaal (originele versie)
Het verhaal betreft zeven streken van de belhamels Max en Moritz. Een achtste zal er nooit komen, aangezien ze het er in de zevende streek niet goed vanaf brengen. Het einde van het originele verhaal wijkt af van de versie die de Efteling heeft gepubliceerd. Eerder deed het park dit ook bij het sprookje De rode schoentjes van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, waardoor het einde beter geschikt is voor de kinderzieltjes.

Eerste streek - Max en Moritz vangen de kippen van weduwe Bolte met kleine stukjes brood. Ze hebbe die met een touw aan elkaar vast zijn gemaakt. De kippen vliegen zich vast in de boom, waar ze door de weduwe uit hun lijden worden verlost.

Tweede streek - Weduwe Bolte wil haar kippen gaan braden, maar net als ze even in de kelder is, hengelen Max en Moritz de kippen door de schoorsteen omhoog. Het arme hondje Spitz krijgt de schuld.

Derde streek - Kleermaker Böck is nu het slachtoffer. Max en Moritz zagen enkele balken van het houten bruggetje voor zijn huis bijna door. Als Böck eroverheen loopt belandt de arme kleermaker in de ijskoude beek.

Vierde streek - Schoolmeester en organist Lämpel steekt nietsvermoedend zijn pijp aan als hij thuiskomt uit de kerk. Maar Max en Moritz hebben er tijdens de kerkdienst buskruit in gestopt. Het resultaat laat zich raden.


Vijfde streek - Nu is Oom Fritz aan de beurt. Als hij na een lange dag wil gaan slapen kruipt hij lekker onder de wol. Maar van slapen komt weinig terecht doordat Max en Moritz zijn bed hebben volgestopt met meikevers.

Zesde streek - Deze keer loopt het toch echt bijna verkeerd af. Max en Moritz gaan krakelingen stelen bij de bakkerij. Helaas vallen ze in de deegbak, juist op het moment dat de bakker weer terugkomt. De bakker bakt twee broodjes van de deegmannetjes; maar als ze uit de oven komen blijkt dat ze nog leven en ze knagen zich een weg naar buiten.

Zevende (laatste) streek - Max en Moritz hebben het gemunt op boer Mecke: ze snijden gaten in de graanzakken. Als de boer de zakken naar de korenmolen wil brengen, stroomt het graan eruit. Maar de boer krijgt hen te pakken. Hij stopt de kwajongens in een zak en doet daarmee wat hij met het graan had willen doen: hij brengt ze naar de molen. De restanten van Max en Moritz worden aan de eenden gevoerd. De dorpsbewoners zijn blij dat het eindelijk voorbij is met de plagerijen.