Voorpagina « CD - Efteling Original Park Soundtrack (geen Efteling uitgave)De Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Enkel de park soundtrack, met de muziek die te horen is op de diverse lanen en pleinen, is nooit uitgebracht op cd. Op 7 juli 2013 verscheen, geheel onverwacht op iTunes het album 'Efteling - Original Park Soundtrack'.

Doordat de rechten van deze muziek bij componist Maarten Hartveldt liggen is dit geen officiële Efteling uitgave. In 2017 verscheen de park soundtrack eenmalig in een oplage van 1000 op cd en is uitgebracht door Maarten Hartveldt. De opbrengst van de cd en het concert komt ten goede aan de Quiet 500 een Tilburgs initiatief, dat mensen helpt die ongewild in armoede terecht zijn gekomen. Het verschil tussen de cd en de online uitgave van 2013, is de toevoeging van twee tracks, namelijk Carrousel en Het meisje met de zwavelstokjes.

Op de hoes van de cd staat een kabouter bij een platenspeler afgebeeld. In tegenstelling tot wat velen zouden vermoeden is dit geen oude tekening van Anton Pieck. De tekening is speciaal voor de cd gemaakt door oud Efteling-ontwerper Michel den Dulk. Later is deze uitgave ook op o.a. Spotify verschenen op de artiestenpagina van Maarten Hartveldt.

Efteling Original Park Soundtrack (geen Efteling uitgave)
Deze uitgave bevat de volgende nummers:

1.
Gebouw van de Vijf Zintuigen
Maarten Hartveldt
5:45
2.
Anderrijk
Maarten Hartveldt
5:03
3.
Hoornsignalen
Maarten Hartveldt
0:25
4.
Promenade Trio
Maarten Hartveldt
2:08
5.
Reizenrijk
Maarten Hartveldt
2:58
6.
Marerijk
Maarten Hartveldt
2:35
7.
Carrousel
Maarten Hartveldt
3:04
8.
Parking
Maarten Hartveldt
2:48
9.
Promenade Orkest
Maarten Hartveldt
1:34
10.
Tune
Maarten Hartveldt
0:11
11.
Ruigrijk
Maarten Hartveldt
4:41
12.
Het Meisje met de Zwavelstokjes (orkestversie) BonustrackMaarten Hartveldt
3:48