Voorpagina « DVD - De Magische Wereld van Pardoes - seizoen 1Net als bij Raveleijn heeft de Efteling ook voor gekozen om in aanloop naar de aangekondigde attractie Hartenhof de naamsbekendheid van Pardoes de Tovernar te vergroten door middel van een televisieserie. De serie kreeg de naam 'De Magische Wereld van Pardoes', seizoen 1. Het is tot op heden ook bij één seizoen gebleven. Mogelijk heeft dat te maken met de uitstel Hartenhof. In de serie moet Pardoes de Elf Toetsen volbrengen om de fantasie te redden.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Ergens op de grens tussen fantasie en werkelijkheid ligt Symbolica, het Rijk der Fantasie. De inwoners geloven er in sprookjes en niets is er onmogelijk, mits je je fantasie gebruikt. Maar was als iemand de fantasie voor altijd wil afnemen? Pardoes de Tovernar gaat in deze spannende TV-serie de strijd aan met de gemene Pantagor en zijn hulpje Rattar en krijgt daarbij hulp van Prinses Pardijn, Grootmagister Almar en zijn peetmoeder Aliciana. Zal het hem lukken de Elf Toetsen te volbrengen en de fantasie te redden?"

Op de voorzijde van de dvd hoes staan Pardoes en Pardijn afgebeeld in een kader met op de achtergrond Hartenhof. Om het kader staan Grootmagister Almar en Pantagor afgebeeld. De dvd-box bestaat uit 2 disc, waar de dertiendelige televisieserie op te zien is.

De Magische Wereld van Pardoes - seizoen 1
Op deze dubbel dvd staat:

DVD 1
Aflevering 1 t/m 7
DVD 2
Aflevering 8 t/m 13

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 260 minuten
Regio2
Leeftijdsindicatie6 jaar en ouder