Voorpagina « DVD - The Making Of Joris en de DraakDe traditie van een making of wordt in 2010 voortgezet als het park de Pegasus vervangt voor de nieuwe houten achtbaan Joris en de Draak. In de documentaire zien we waarom de Efteling ervoor gekozen heeft om de Pegasus af te breken en hoe de nieuwe achtbaan tot stand is gekomen.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Joris en de Draak, de eerste houten racer-achtbaan in Noordwest Europa, werd in krap negen maanden tijd gebouwd op de plek waar vroeger de Pegasus stond. De attractie werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Amerikaanse Great Coasters International. Beleef de ontwikkeling en bouw van Joris en de Draak van dichtbij en neem een kijkje achter de schermen: van de eerste schetsen, het bouwen van de treinen en de bouw van de ingewikkelde dubbele baan tot de grote opening"

Op de voorzijde van de dvd hoes staat het logo van Joris en de Draak afgebeeld en zien we Joris met zijn lans te strijde trekken tegen de draak, wiens klauw ook op de voorzijde te zien is. Bijzonder is dat de documentaire voor het eerst ook in het Engels op een dvd staat.

Bonusmateriaal
Een overzicht van de extra's op deze dvd:

• 
Sprookje van Joris en de Draak
• 
Trailer houten racer-achtbaan Joris en de Draak
• 
Facts & Figures
• 
Timelaps

Specificaties
Taal Nederlands/Engels gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 55 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden