Voorpagina « DVD - Anton Pieck, Een leven als een sprookjeDe dvd 'Anton Pieck, een leven als een sprookje' is een compilatiedocumantaire uit 2008, bestaande uit drie eerder uitgebrachte documentaires over Anton Pieck. De dvd is in 2008 uitgebracht en werd onder meer verkocht in de souvenirwinkels Loetiek en In den ouden Marskramer. De afzonderlijke documentaires zijn in het verleden meerdere malen op de Nederlandse en Vlaamse televisie vertoond.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Anton Pieck, een leven als een sprookje: Anton Pieck kijkt terug op een lang en werkzaam leven. De film laat Anton Pieck in al zijn facetten zien: als etser, houtsnijder, tekenaar, illustrator en schilder. De film over waarschijnlijk de meest bekende tekenaar van Nederland, een man die leeft van sprookjes en die tekent voor mensen die in sprookjes willen geloven."

Op de witte hoes van de dvd staat behalve de titel een van de vele illustraties van Anton Pieck: Een vioolspelende clown die met zijn twee honden op een dorpsplein probeert wat geld te verdienen.

Anton Pieck, een leven als een sprookje
De documantaire bestaat uit:

• 
Het huis van Anton Pieck
• 
Anton Pieck en zijn werk
• 
Anton Pieck, een leven als een sprookje

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 4:3
Geluid Dolby Digital 2.0
Speelduur 109 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden