Voorpagina « DVD - De Vliegende Hollander: Hoe een sage tot leven kwam...De eerste keer dat de Efteling haar bezoekers liet meekijken met de bouw van een nieuwe attractie, was in 1992. Toen zond de TROS de totstandkoming van Droomvlucht uit. Tien jaar later is er komt de Efteling wederom een documentaire. Ditmaal staat de bouw van PandaDroom centraal. Op 11 augustus 2007 zet de Efteling de 'making of' traditie voort als de 'De Vliegende Hollander: Hoe een sage tot leven kwam..." uitgezonden wordt door de TROS. Deze documentaire is ook op DVD uitgebracht.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Een spectaculaire attractie met water rondom de sage van De Vliegende Hollander stond op het verlanglijst van de Efteling. Het zou de duurste attractie ooit worden. En zo geschiedde... Ontwikkeling, thematisering en bouw waren volledig in eigen Efteling-handen, waar nodig door externe specialisten ondersteund."

Op de hoes van de DVD is gelijk aan de hoes die in 2002 voor VHS is gebruikt. Hierop zijn de animatronics van de ijsbeer en panda uit de Dierenwereld te zien, samen met de schildpad uit de hoofdfilm.

De Vliegende Hollander: Hoe een sage tot leven kwam...
Op deze dvd staan:

• 
The making of De Vliegende Hollander
• 
Commercial
• 
Onride
• 
Wie was Willem van der Decken

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 50 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden