Voorpagina « Marjolein en het geheim van het slaapzand deel 1Ter promotie van het nieuwe bungalowpark Efteling Bosrijk verscheen juli 2010 de serie Marjolein en het geheim van het Slaapzand op de Nederlandse televisie. De serie werd uitgezonden op RTL 4. De serie gaat over Klaas Vaak die met een probleem zit, het slaapzand raakt langzaam op. Zonder het slaapzand kan hij niet meer alle kinderen mooie dromen geven. Klaas Vaak schakelt de hulp in van Marjolein en haar oma. Samen met haar vrienden Nicole en Marco gaat Marjolein op zoek naar het geheim van het slaapzand, een spannend en niet geheel ongevaarlijk avontuur.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Marjolein en het Geheim van het Slaapzand verteld het verhaal van Marjolein die een wonderlijk avontuur beleeft in Efteling Bosrijk... Jarenlang voordat Marjolein geboren werd woonde haar oma in Efteling Bosrijk. Daar heeft Oma vroeger ets meegemaakt dat grote gevolgen heeft voor alle kinderen van nu. Oma draagt dit geheim al jaren met zich mee. Kan Marjolein het geheim oplossen, zodat alles weer goed komt?"

De voorzijde van de dvd hoes is blauw met daarop een Klaas Vaak en Marjolein. Op deze dvd staan in 6 afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer 30 minuten.

Marjolein en het geheim van het Slaapzand DVD 1
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Het Sprookjesboek
2. 
De Uil en de Vogelvriend
3. 
Oma vertelt
4. 
Kabouter Kiko
5. 
De Fietswedstrijd
6. 
Naar Bosrijk

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 180 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden