Voorpagina « Sprookjes van Klaas Vaak deel 2Ter gelegenheid van de opening van bungalowpark Efteling Bosrijk verscheen op 8 november 2009 de serie Sprookjes van Klaas Vaak op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Klaas Vaak een sprookje in het zand. Iedere aflevering begint met introlied dat is gecomponeerd door René Merkelbach is gezongen door Alma Nieto.

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Zeg, ken jij Klaas Vaak? Die vriendelijke, magische kabouter? Klokslag kinderbedtijd vliegt hij uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdoe. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat je de mooiste dromen droomt. Elke avond keert hij na afloop terug naar zijn zandkasteel waar de zandkabouters ademloos toekijken hoe Klaas Vaak met zijn magische zandtekeningen de mooiste sprookjes tot leven brengt. Kijk en luister je mee?"

De voorzijde van de dvd hoes is donkerrood met daarop een twee afbeeldingen van Klaas Vaak. Eén keer als silhouet met Oehoe Houdoe en één keer in zijn werkkamer. Op de dvd staan in totaal 5 afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer 10 minuten.

Sprookjes van Klaas Vaak deel 2
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Assepoester
2. 
De wolf en de zeven geitjes
3. 
De zes dienaren
4. 
Doornroosje
5. 
Hans en Grietje

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 50 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden