Voorpagina « DVD - The making of Baron 1898In 2015 opende de Efteling een nieuwe achtbaan, Baron 1898. In de aanloop naar de opening op 1 juli werd iedere maand op YouTube een aflevering gezet, waarin te zien was hoe deze attractie gemaakt wordt. Het is de eerste keer dat de Efteling al tijdens de bouw van een attractie beelden vrijgeeft van de bouw. De documentaire laat zien hoe de wens van de directie, om een nieuwe attractie te bouwen die met name tieners moet aanspreken werkelijkheid wordt.

Dat de Efteling steeds internationaler te werk gaat, is ook te zien aan deze dvd. The Making Of Joris en de Draak werd enkele jaren geleden in het Nederlands en Engels uitgebracht. Voor The making of Baron 1898 voegt het park op de dvd nog twee talen aan toe, namelijk Duits en Frans.

Op de voorzijde van de dvd hoes staat de schachttoren afgebeeld, vergezeld van Witte Wieven die als mistflarden afgebeeld staan. Op de achterzijde staan diverse screenshots van de documentaire.

Bonusmateriaal
Naast de totstandkoming van Baron 1898 zijn er ook enkele extra's op de dvd gezet. Een overzicht van de extra's op deze dvd.

• 
Het verhaal achter baron 1898
• 
Officiële opening
• 
On-ride
• 
Timelapse

Specificaties
Taal Nederlands, Engels, Duits en Frans
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 42 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden