Voorpagina « DVD - De Musical: De Kleine ZeemeerminIn 2002 opende de Efteling de deuren van haar eigen permanente theater. Eerst alleen nog als locatie van parkshows. Al snel werden de eerste musicals opgevoerd. In De eerste keer dat de Efteling haar bezoekers liet meekijken met de bouw van een nieuwe attractie, was in 1992. Toen zond de TROS de totstandkoming van Droomvlucht uit. Een release op dvd liet lang op zich wachten. Pas in 2005 verscheen de documentaire op dvd, samen met de jubileum documentaire. Wel moet gezegd dat bij beide documentaires stukjes missen ten opzichte van de videoband.

Op de hoes is speciaal voor de dvd release gemaakt. Alhoewel de rol van Zeemeermin aanvankelijk gespeeld werd door Kim-Lian van der Meij staat haar opvolgster Kathleen Aerts, destijds zangeres bij K3, op de cover als zeemeermin. De registratie van de musical betreft de versie zoals deze in de Efteling te zien is geweest. Enkele Vlaamse fragmenten zijn opgenomen bij de extra's.

Achter op de hoes staat: "In Dromen met open ogen wordt u meegenomen in de wonderlijke wereld van Droomvlucht en hoe deze tot stand kwam. De documentaire 50 jaar Efteling verteld u de wonderlijke historie van het park. U hoort anekdotes en maakt kennis met de mensen achter de schermen van toen en nu..."Specificaties

Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 73 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden