Voorpagina « DVD - De Magische BolDe allereerste park dvd verscheen in 2004. Voorheen verschenen de parkbanden altijd op VHS. Net als toen, beslaat het grootste deel van de dvd de zogeheten parkvideo. De bezoeker nagenieten van zijn of haar dagje Efteling met de opnames uit Marerijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Anderrijk. Helaas zijn de opnames niet bijgewerkt tot 2004, waardoor de laatste aanwinsten uit het park, zoals PandaDroom, Efteling Theater en het dak op Monsieur Cannibale niet voorkomen op deze dvd.

Op de voorzijde van de dvd hoes staat Pardoes afgebeeld die vanachter een boekenkaft toekijkt. Voor het boek ligt een groene kussen met daarop de magische bol. Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Maak van je tv een Magische Bol en neem een kijkje in de Wereld van de Efteling. Leef mee met de sprookjesfiguren in de Efteling Sprookjesshow of ga in vogelvlucht door het park heen. Je kunt zelfs toveren met de magische toverstaf van Pardoes de Tovernar. Bekijk de Efteling vanuit wel heel speciale ogen..."

Bonusmateriaal
Naast de parkvideo zijn er ook enkele extra's op de dvd gezet, waarbij de award winnende Sprookjesshow uit 1998-2001 de meest in het oog springende extra is. Deze voorstelling was eerder al verschenen op VHS, en is nu voor het eerst ook digitaal te bewonderen. Een overzicht van de andere extra's

Een overzicht van de extra's op deze dvd.

• 
Efteling Sprookjesshow 1998-2001
• 
Historische beelden
• 
De Magische Toverstaf
• 
Invalide show Villa Volta Easter Egg

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 42 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden