Voorpagina « Lichtpuntjes (winter '04-heden)Al vanaf de eerste Winter Efteling in 1999/2000, had het park door dat een ijsbaan en een beetje kunstsneeuw niet genoeg zou zijn om bezoekers warm te laten lopen voor de winteropenstelling. Een Beierse Markt, Kinder Winter Wonderland en een aantal kampvuren werden toegevoegd aan het parkaanbod. Maar het belangrijkste is misschien wel het entertainment. De afgelopen jaren hebben al heel wat acts de revue gepasseerd. Denk maar aan Een Pieckfijnplein, De Verloren Fanfare, Winter Wonders, Pardoes en het Kinder Winter Wonderfeest maar ook de Lichtpuntjes. Alweer drie winters zijn ze te vinden rond het kampvuur op het Pirañaplein. De Lichtpuntjes is een gospelgroepje, bestaande uit drie vrouwen en één man. En waar het vorig jaar nog een gitarist betrof, is dit jaar de keuze gevallen op een zanger.

De Lichtpuntjes brengen een vrolijke mix van Gospel en Soulsongs ten gehore. Veel nummers van de Blues Brothers en Sister Act films komen voorbij. En vooral de nummers van Whoopi Goldberg (Sister Act) kent iedereen. Het komt dan ook zelden voor, dat er niet meegezongen wordt. Voor die enkeling die de tekst misschien niet kende, zijn er natuurlijk de gebruikelijke 'zing-en-doe-mee' liedjes zoals de 'Hokie Pokie' en 'If You're Happy And You Know It'. Deze laatste levert bijna altijd de nodige hilariteit op. In dit nummer doe je iets als je blij bent, zoals klappen, stampen en 'hoera' roepen. Deze eerste drie coupletten zijn ook bijna altijd hetzelfde. Het is ook voor hen een uitdaging om steeds meer te verzinnen. Waarna ze steevast tegen de lamp lopen bij het couplet dat ze ze allemaal achter elkaar moeten doen. Want na vijf, zijn ze meestal al de volgorde vergeten. Maar uiteindelijk komen ze er met behulp van het publiek wel uit. Het record staat voor zover bekend op tien dingen. Vanzelfsprekend worden deze nummers iedere set gezongen worden. Maar ten opzichte van vorig jaar is de muziekkeuze vele malen groter geworden. Enkele nieuwe nummers die ze zingen zijn 'Goldfinger', 'I Heard it Through the Grapvine' en 'Fire' welke heel toepasselijk is bij het kampvuur. Eigenlijk moet je het gewoon zien... want het is echt de moeite waard. Hieronder nog twee foto's van het vrolijke gezelschap. Onderaan deze pagina staat een lijst van de nummers die ze zingen.
Lichtpuntjes muziek
Hieronder de lijst met de nummers die de Lichtpuntjes. In de eerste kolom staat de titel genoemd en in de tweede kolom de uitvoerende artiest(en). De nummers uit deze lijst zijn NIET te downloaden. Luitster op Spotify naar de afspeel om de meeste van deze liedjes te beluisteren.

Titel Uitvoerende artiest(en)
Don't Nobody Bring Me No Bad News The Wiz (OST)
Down By The Riverside Mahalia Jackson
Fire The Pointer Sisters
Get Here (If You Can) Oleta Adams
Goldfinger Shirley Bassey (James Bond Titelsong)
Go Like Elijah Chi Coltrane
He Got The Whole World In His Hand Diverse artiesten
Hit The Road, Jack Ray Charles
Hokie Pokie Kinderliedjes
If You're Happy And You Know It Kinderliedjes
I Heard it Through the Grapvine Marvin Gaye
I Will Follow Him Sister Act (OST)
Knock on Wood o.a. The Pointer Sisters
Minni The Moocher Blues Brothers/Cab Calloway
Natural Woman Aretha Franklin
Oh Happy Day Sister Act 2: Back in the Habit (OST)
Oh Lord Won't You Buy Me A Mercedes Benz Janis Joplin
Proud Mary Ike & Tina Turner
Shout Isley Brothers
Sweet Home Chicago Blues Brothers
Think Blues Brothers/Aretha Franklin
You Are So Beautiful Ray Charles