Voorpagina « CD - Raveleijn (luisterboek)Begin 2011 verscheen op RTL4 de televisieserie Raveleijn. Dit zou een opmaat zijn voor een in april te openen parkshow. Op 8 april 2011 opende in de Efteling de magische stad Raveleijn, verborgen achter een oude stadspoort. Tegelijk met de parkshow verscheen ook het boek, dat geschreven is door Paul van Loon.

Het verhaal gaat over het gezin Woudenberg dat verhuist van de stad naar een oude herberg aan de rand van het bos. Vader, moeder en vijf kinderen. Thomas is de oudste zoon, dan heb je Maurits, dan de tweeling Emma en Lisa en Joost, de jongste zoon. De dorpelingen bekijken hen met argwaan, 'wat moeten die stadse mensen hier', denken ze. Maar de kinderen zullen ontdekken dat er een groot avontuur wacht. Raven leiden hen naar een oude, geheimzinnige stadspoort waarop een cryptische tekst verschijnt: Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn.

Zodra ze door de poort stappen veranderen zij in volwassen ruiters, de raven veranderen in prachtige paarden. Ze komen in een andere wereld terecht, waar de oeroude stad Raveleijn ligt. Graaf Olaf Grafhart regeert met ijzeren hand en onderdrukt de bewoners van Raveleijn door ze monsterlijke wezens te laten bouwen. Het is aan 'de vijf' om de stad te bevrijden van Olafs onderdrukking.

In 2012 verscheen het verhaal van Raveleijn als luisterboek. De voorzijde van het luisterboek is nagenoeg gelijk aan de kaft van het leesboek. Het is de tweede keer dat de Efteling een luisterboek uitbrengt. Het luisterboek van Raveleijn bestaat uit 4 cd's en wordt voorgelezen door Jan Meng. Jan Meng is geen onbekende in de wereld van de luisterboeken. Eerder leende hij al zijn stem aan de luisterboeken van Harry Potter, In de ban van de ring en diverse titels van Roald Dahl.


Raveleijn (luisterboek)
Deze cd's bevat de volgende verhalen:

CD 1
CD 2
1.
Proloog
1.
Uitgestorven
2.
Verrassing
2.
De bannelingen
3.
Een week eerder
3.
De voorspelling
4.
Verschijning
4.
Grijsvalk
5.
De Poort
5.
Aftocht
6.
Een grote ruiter
6.
Weer thuis
7.
Ridderverzinsels
7.
Bakker
8.
Portret
8.
Verlos ons!
9. Mevrouw
9.
De ravenvrouw
10. Slaapwandelaar 10. Terug
11. Slaapwandelwartaal 11. De vesting
12. Nachtmerrie? 12. Het boek
13.De ruiter 13. Hout en metaal
14.Rammel en ratel 14. Melodie
15. Valk


CD 3
CD 4
1.
Muizen
1.
Mau is goed op dreef
2.
Boodschap
2.
Coole zussen
3.
Vlucht
3.
Marktplein
4.
Noodgreep
4.
Graffers
5.
Op weg
5.
Hulp
6.
Vuur!
6.
Verrassing
7.
Bertram
7.
Draconicon
8.
D' oude herberg
8.
De echte...
9. De waard
9.
Kansloos
10. Waarschuwing 10. De aardedolken
11. De wachters 11. Gered
12. Halina 12. De poort
13.De stadsmuur 13. 'Welkom!'
14.De aanval