Voorpagina « CD - Sprookjesboek van de Efteling (luisterboek)In 2009 bracht de Efteling een nieuw sprookjesboek uit, genaamd 'Sprookjesboek van de Efteling'. In het boek staat 34 sprookjes en is geschreven door Gerrie van Dongen en Ad Grootten. Alle illustraties zijn afkomstig van Anton Pieck. Veel illustraties waren ook al opgenomen in het boek 'Sprookjes van de Efteling' uit 1974, geschreven door Martine Bijl. Enkele sprookjes in het boek zijn pas na het overlijden van Anton Pieck tot leven gekomen, deze sprookjes zijn in het boek dan ook niet geïllustreerd.

Alle sprookjes die in dit boek staan zijn te vinden in de Efteling. Vanzelfsprekend staan de meeste hiervan in het Sprookjesbos. De andere verhalen zijn te vinden op het Anton Pieckplein, in Efteling Bosrijk of het Efteling Museum. Van enkele sprookjes heeft de Efteling een eigen versie geschreven. Zo zijn de sprookjes van De gekroonde eend, Klaas Vaak en Het Kabouterdorp herschreven. Het verhaal van Klaas Vaak wijkt nog het meest van af van het origineel dat geschreven is door Hans Christian Andersen.

'Sprookjesboek van de Efteling' is in 2010 ook als luisterboek, met daarop alle sprookjes, verschenen. Het luisterboek bestaat uit 4 cd's. De verhalen worden voorgelezen door Georgina Verbaan en Lisa Wade. Het sprookjesboek is later ook uitgebracht in het Engels en Duits. Een luisterboek in deze talen is tot op heden nooit verschenen.

Sprookjesboek van de Efteling (luisterboek)
Deze cd's bevat de volgende verhalen:

CD 1
CD 2
1.
Assepoester
1.
Holle Bolle Gijs
2.
De wolf en de zeven geitjes
2.
Roodkapje
3.
De kikkerkoning
3.
De prinses op de erwt
4.
Vrouw Holle
4.
De Chinese nachtegaal
5.
De Trollenkoning
5.
Het kabouterdorp
6.
Zwaan kleef aan
6.
De Bremer stadsmuzikanten
7.
Hans en Grietje
7.
Het bruidskleed van Genoveva
8.
Doornroosje
8.
De magische klok


9.
De draak

CD 3
CD 4
1.
Sneeuwwitje
1.
De tuinman en de fakir
2.
Klein Duimpje
2.
De gekroonde eend
3.
Het stoute prinsesje
3.
Repelsteeltje
4.
De Indische waterlelies
4.
De kleine zeemeermin
5.
Het meisje met de zwavelstokjes
5.
De stenen kip
6.
De zes dienaren
6.
De ganzenhoedster
7.
De nieuwe kleren van de keizer
7.
De rode schoentjes
8.
Tafeltje dek je, ezeltje strek je
8.
Klaas Vaak
9.
Raponsje