Voorpagina « Online muziek - Aquanura: Tweede Efteling SymfonieDe Efteling heeft door de jaren heen diverse cd's uitgebracht met onder andere parkmuziek, sprookjes, shows en musicals. Wereldwijd lopen de verkoopcijfers voor cd's terug en wil men zijn of haar muziek downloaden of streamen via sites als iTunes en Spotify. Sinds 24 juni 2013 heeft de Efteling veel parkmuziek dat al eerder op cd is verschenen beschikbaar gemaakt voor iTunes, Spotify, Deezer en Rdio.

Kort nadat Aquanura in 2012 feestelijk in in première ging verscheen in de cd, met daarop de twaalf minuten lang durende showmuziek, aangevuld met twee liedjes die tijdens de première werden gezongen. Een jaar later werd de show vervangen door een nieuwe versie, namelijk de Tweede Efteling Symfonie. Een cd bleef lang uit, maar online bracht de Efteling de muziek van de tweede show wel uit. De muziek die online is uitgebracht verschilt op één punt van de daadwerkelijke showversie. De thema's van Joris en de Draak en De Vliegende Hollander gaan op de online uitgave naadloos in elkaar over, terwijl hier in de showversie enkele tellen rust tussen zitten. Later zal de Efteling alsnog een cd uitbrengen met daarop de Eerste Efteling Symfonie én de Tweede Efteling Symfonie.

Vanaf 2020 is de muziek niet meer online te luisteren als gevolg van een rechten conflict met de Prosadis, de huidige rechtenbeheerders van de muziek van Gérard Dustin/Sacha Distel. Uiteindelijk werd Prosadis in het gelijk gesteld en moest de Efteling nog royalties afdragen over de afgelopen vijf jaar. In 2022 kwam de Efteling tot een overeenkomst en mocht het instrumentale arrangement in Aquanura weer gebruikt worden. Online is de muziek echter niet meer beschikbaar.

Aquanura - Tweede Efteling Symfonie
Deze uitgave bevat het volgende nummer:

1. 
 Tweede Efteling Symfonie Showmuziek René Merkelbach
12:00