Voorpagina « MidzomernachtOp 20 juni 2015 organiseerde de Efteling voor het eerst een Midzomernacht evenement. Volgens de aankondiging moest gedacht worden aan een festival sfeer, met diverse extra eetkraampjes en entertainment. Natuurlijk waren ook alle attracties geopend. Wat de exacte indeling van de avond is niet vooraf bekend gemaakt. Wel was al bekend dat de bezoekers welkom geheten zouden worden door Oberon en Titania, bekend uit (de musical) Droomvlucht.

Om 19.30 uur werden de poorten van het park geopend. De bezoekers werden om Efteldingen geleid alwaar faunen en elven de bezoekers vertelden dat ze een groen (faun) of roze (elf) polsbandje moesten aannemen. Het doel/werking van dit bandje bleef lang onduidelijk.

Aan de Pardoes Promenade zaten vele trollen tussen de beplanting terwijl elfjes op hun schommel tussen de bloemen zaten. Net als op andere plekken in het park werd halverwege de promenade harpspel ten gehore gebracht. Op de Brink werd een openingsact opgevoerd die deed denken aan de hoofdpersonage uit Maleficent. Langs de hele Pardoes Promenade en op de Brink waren zomerse decoraties te vinden, in de vorm van hele grote bloemen. Voor de Midzomernacht waren in het park drie zones aangemerkt. Het Ruigrijk werd het domein van de Trollen, de Brink, het Heksenpad (met silent disco) en de open plek achter het Spookslot vormden samen het Faunenrijk. De picknickweide werd het Elfenrijk. In deze drie zones waren ook de extra eetkraampjes te vinden. In de rest van het park was weinig te merken van het speciale thema dat deze avond had meegekregen. Wel was door een groot deel van het park instrumentale muziek te horen uit de musical Droomvlucht.

Aangezien het (bijna) de langste dag van het jaar was, stonden er maar twee voorstellingen van Aquanura gepland. Om 22.00 en 23.00 uur verzamelden vele bezoekers zich rondom de Vonderplas alwaar Tiësto Efteling Aquanura Show in het donker te beleven was. Dat er om middernacht geen voorstelling te zien was, had te maken met de midzomernachtviering. Bij het betreden van het park, werd namelijk al verteld dat de bezoekers om 23:45 uur werden verwacht in het rijk van hun kleur. De kleur werd bepaald door het polsbandje wat aan iedereen is uitgereikt. Dat polsbandje leek een raar presentje dat sporadisch bij een enkeling oplichtte. Het doel van de bandjes werd duidelijk toen ze massaal oplichtten toen om kwart voor twaalf de dans rond de meiboom begon. Aan het einde van de dans mochten de bezoekers hun bandje richting de meiboom richtten, waarna de 'wensen' (door middel van vuurpijlen) naar de Siervijver werden overgebracht.

De avond werd afgesloten met een midzomernachtwandeling om de sprookjesachtig verlichte Siervijver. In de vijver lagen op meerdere plekken pontons met daarop een vreugdevuur. In de siervijver dreven duizenden wenslantaarns in de vorm van lichtgevende bloemen. Op de route lieten op meerdere plekken muzikanten schitterend harpspel horen. Op het pad dat van de Brink en Ruigrijk met elkaar verbindt waren acteurs met Bengaals vuur over beide bruggen aan het lopen. Vanaf het Kinderspoor gaaf dit een heel mooi beeld. Aan de oever van de Siervijver stonden steltlopers, die eerder in het Trollenrijk hun act opvoerden, te zien tegen een rode gloed. In veel van de Gondoletta boten zaten trollen, die ook wenslantaarns in de siervijver gooiden. Na de wandeling was de Midzomernacht bijna voorbij. Er waren nog enkele attracties geopend, maar de meeste bezoekers vervolgden hun weg naar de uitgang, alwaar ze werden uitgezwaaid door Titania en Oberon.

Foto-impressie


Huis van de Vijf Zintuigen

Pardoes Promenade

Elfje

Trollen

Harpen

Titania en Oberon

Openingsact

Decoratie bij Heksenpad

Heksenpad

Polsbandje

Entertainment 'Trollenrijk'

Extra horeca

Decoratie 'Faunenrijk'

Decoratie 'Faunenrijk'

Baron 1898

Baron 1898

Siervijver