Voorpagina « Specials « Efteling dvd's


De Efteling heeft, na lang wachten in de Winter Efteling 2004/2005 voor het eerst DVD's uitgebracht. De eerste zijn de DVD's met de Sprookjes die op Ketnet en Zappelin te zien waren. Daarna volgenden al snel de parkband en de 'Making of' op DVD. In 2006 werd het arsenaal DVD's uitgebreid met de populaire animatieserie Sprookjesboom. Hieronder een overzicht van de park DVD's.


De Park DVD's zijn:
• De Magische Bol
• De Making of PandaDroom
• Dromen met Open Ogen/50 Jaar Efteling
• De musical: De Kleine Zeemeermin
• Hoe een sage tot leven kwam
• André Rieu in Wonderland
• Anton Pieck - Een leven als een Sprookje
• Efteling - Wereld vol Wonderen
• The making of Joris en de Draak
• Raveleijn
• De Magische Wereld van Pardoes
• 60 jaar Efteling - Zijn we d'r al?
• Efteling souvenir DVD
De Magische Bol
Op deze DVD staat:

  

Maak van je tv een Magische Bol en neem een kijkje in de Wereld van de Efteling. Leef mee met de sprookjesfiguren in de Efteling Sprookjesshow of ga in vogelvlucht door het park heen. Je kunt zelfs toveren met de magische toverstaf van Pardoes de Tovernar. Bekijk de Efteling vanuit wel heel speciale ogen...

Bonusmateriaal:

• Efteling Sprookjesshow 1998-2001
• Historische beelden
• Vele kleine extra's


Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 42 minuten

De Making of PandaDroom:
Op deze DVD staat:

  

De Making of PandaDroom laat zien hoe de attractie werd. Hoe de animatronics de film en het gebouw het levenslicht zagen. Deze documentaire was eerder op video verkrijgbaar.
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 30 minuten


De Making of PandaDroom


Dromen met Open Ogen/50 Jaar Efteling:

Op deze DVD staat:

  

De videobanden Dromen met Open Ogen en de jubileum documentaire zijn nu op één DVD uitgebracht. Wel moet gezegd dat bij beide documentaires stukjes missen ten opzichte van de videoband. In Dromen met Open Ogen wordt u meegenomen in de wonderlijke wereld van Droomvlucht en hoe deze tot stand kwam. De documentaire 50 jaar Efteling verteld u de wonderlijke historie van het park. U hoort anekdotes en maakt kennis met de mensen achter de schermen van toen en nu...


 

Nederlands gesproken  
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 73 minuten

Dromen met Open Ogen/50 Jaar Efteling
De Musical: De Kleine Zeemeermin
Op deze DVD staat:

  

Registratie van de musical De Kleine Zeemeermin opgenomen in het Efteling Theater. Het betreft de  Eftelingversie en niet de Vlaamse versie. Kathleen Aerts vervuld de hoofdrol. De DVD bevat een aantal extra liedjes van de Vlaamse versie.
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1 / DTS
Speelduur 101 minuten


De Kleine Zeemeermin
Hoe een sage tot leven kwam:
Op deze DVD staat:

  

Een spectaculaire attractie met water rondom de sage van De Vliegende Hollander stond op het verlanglijst van de Efteling. Het zou de duurste attractie ooit worden. En zo geschiedde... Ontwikkeling, thematisering en bouw waren volledig in eigen Efteling-handen, waar nodig door externe specialisten ondersteund.
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 50 minuten
De Vliegende Hollander

 


André Rieu in Wonderland:
Op deze DVD staat:


  

Op de muziek van Also sprach Zarathustrapenen de poorten naar een betoverende sprookjes wereld. Schitterende melodieën, opgenomen in de Efteling, een  van ’s werelds mooiste sprookjesparken, en uitgevoerd door  André  Rieu, zijn orkest en koor en fantastische solisten. Een  fascinerende sprookjesfilm, die van het begin tot het einde boeit en amuseert. 
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 150 minuten

André Rieu


 


Anton Pieck - Een leven als een Sprookje
Op deze DVD staat:


  

Anton Pieck, een leven als een sprookje: Anton Pieck kijkt terug op een lang en werkzaam leven. De film laat Anton Pieck in al zijn facetten zien: als etser, houtsnijder, tekenaar, illustrator en schilder. De film over waarschijnlijk de meest bekende tekenaar van Nederland, een man die leeft van sprookjes en die tekent voor mensen die in sprookjes willen geloven.
Nederlands gesproken
Beeldformaat 4:3
Geluid Dolby Digital
Speelduur 110 minuten


Efteling - Wereld vol Wonderen
Op deze DVD staat:

  

Er bestaan... een Wereld vol Wonderen. Het Efteling Park met het wonderschone Sprookjesbos en adembenemende attracties. Theater de Efteling voor familiemusicals en shows. Op zevenmijlspassen van het park ligt het Efteling Hotel, met comfortkamers en bijzondere Themasuites. En het Efteling Golfpark met de 18-holes golfbaan.

Bonusmateriaal:
• Muziekaflevering Sprookjesboom
• Sprookje Assepoester (uit de serie Sprookjes)
• Making of the commercial De Vliegende Hollander
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 42 minuten

 


 
The making of Joris en de Draak
Op deze DVD staat:

  

Joris en de Draak, de eerste houten racer-achtbaan in Noordwest Europa, werd in krap negen maanden tijd gebouwd op de plek waar vroeger de Pegasus stond. De attractie werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Amerikaanse Great Coasters International.


Beleef de ontwikkeling en bouw van Joris en de Draak van dichtbij en neem een kijkje achter de schermen: van de eerste schetsen, het bouwen van de treinen en de bouw van de ingewikkelde dubbele baan tot de grote opening

Bonusmateriaal:
• Sprookje van Joris en de Draak
• Trailer houten racer-achtbaan Joris en de Draak
• Facts & Figures
• Timelaps
Taal Nederlands / Engels
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Speelduur 55 minuten

Joris en de Draak


 


Raveleijn - waar raven ruiters zullen zijn:
Op deze dubbel DVD staat:

  

Joost ontdekt in het bos vlakbij zijn nieuwe huis een oude stadspoort. Raven leiden hem samen met zijn broers en zussen door de poort. De kinderen veranderen in volwassen ruiters en de raven in prachtige paarden. In het graafschap Ravenbosch staat hen een groot avontuur te wachten.

Zal het ze lukken om de stad Raveleijn te redden uit de handen van de verschrikkelijke Graaf Olaf Grafhart?

DVD 1: Aflevering 1 t/m 6
DVD 2: Aflevering 7 t/m 12
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 270 minuten

Raveleijn - waar raven ruiters zijn 
De Magische Wereld van Pardoes - seizoen 1:
Op deze dubbel DVD staat:

  

Ergens op de grens tussen fantasie en werkelijkheid ligt Symbolica, het Rijk der Fantasie. De inwoners geloven er in sprookjes en niets is er onmogelijk, mits je je fantasie gebruikt. Maar was als iemand de fantasie voor altijd wil afnemen? Pardoes de Tovernar gaat in deze spannende TV-serie de strijd aan met de gemene Pantagor en zijn hulpje Rattar en krijgt daarbij hulp van Prinses Pardijn, Grootmagister Almar en zijn peetmoeder Aliciana. Zal het hem lukken de Elf Toetsen te volbrengen en de fantasie te redden?

DVD 1: Aflevering 1 t/m 7
DVD 2: Aflevering 7 t/m 13
Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 13 x 20 minuten60 jaar Efteling - Zijn we d'r al?:
Op deze DVD staat:

  

De meeste gehoorde zin op de achterbank van de auto, op weg naar de Efteling. Maar ook de ondertitel van deze documentaire over 60 jaar Efteling. Een terugblik op 60 jaar verwondering, verbazing en verrassing uit de Wereld van de Efteling. Deze documentaire laat zien hoe het kleine Sprookjesbos van 1952 uitgroeide tot de top van attractieparken in Europa.

Heel gewone bezoekers nemen de kijker mee terug in de tijd en delen hun persoonlijke herinneringen aan het park. Er zijn bijzondere archiefbeelden, oude foto's, maar ook beelden van vakmensen aan het werk. Mooie sfeerbeelden van hoogtepunten van het park geven een compleet en sfeervol beeld van de Eftelingbezoekers toen en nu.
 


Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 45 minuten

 

 

Eftelin souvenir DVD:
Op deze DVD staat:

  

De Efteling is een wereld vol wondermooie sprookjes, adembenemende attracties en prachtig natuurschoon, waar je nooit raakt uitgekeken. Geniet met deze dvd keer op keer van de betovering van de Wereld van de Efteling.

Dvd 1: Efteling Souvenir DVD

Bonusmateriaal:
• 2 afleveringen tv-serie Jokie
• 2 afleveringen tv-serie Sprookjesboom

Dvd 2: The Making of Joris en de Draak

Dvd 3: Sprookjesboom de Musical I TaalNederlands / Engels
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 60/55/60 minuten