Voorpagina « DromerijenIn 1993 is de Efteling niet alleen een attractie rijker. Op het Ton van de Ven-plein, in Marerijk, is meer te beleven dan alleen de wonderlijke vlucht door je dromen. In het gebouw bevinden zich ook souvenirwinkel 'Dromerijen', horecapunt 'De Gulden Gaarde' en een evenementenlocatie.

De Gulden Gaarde
Bij het verlaten van de gondels kom je langs De Gulden Gaarde. In grote lijnen is het assortiment niet veel veranderd. Je kunt hier terecht voor koffie, gebak, frisdrank en hartige broodjes. Op zomerse dagen beschikt De Gulden Gaarde naast een binnen terras ook over een buiten terras. In april 2016 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden waarbij zowel de Gulden Gaarde, als souvenirwinkel Dromerijen flink onder handen zijn genomen. De winkel is verplaatst, waardoor meer ruimte vrijkwam voor het restaurant.

Lekkernijen
Bij de renovatie van de attractie in 2013 werd ook de meandering flink onderhanden genomen en gethematiseerd. De in de meandering geplaatste blokhut, die op drukke dagen als extra horecapunt diende werd verwijderd en in de muur werd een nieuw horecapunt geopend, genaamd Lekkernijen welke ook enkel op drukke dagen geopend is. Bij dit horecapunt zijn onder andere frisdranken, ijs en warme snacks verkrijgbaar.

Dromerijen
Oorspronkelijk had de souvenirwinkel geen aparte naam. In 2007 kwam hier verandering in. De winkel werd opnieuw ingericht en het personeel mocht voor de naam suggesties indienen. Namen als Fee&Dee, Fee1000 moesten het afleggen tegen het winnende Dromerijen. In 2013 heeft er weer een kleine verbouwing plaatsgevonden. In Dromerijen is de toonbank vervangen door een fotobalie. Sinds het hoofdseizoen heeft ook Droomvlucht een fotopunt. In april kreeg Dromerijen een nieuwe plek. De winkel is nu gesitueerd in de andere hoek van de opstaphal. Het huidige assortiment bestaat onder andere uit:

• Knuffels
• Beeldjes
• Kleding
• Ansichtkaarten
• Speelgoed
• cd's en dvd'sDroomvlucht Feestzaal

Net zoals Fata Morgana beschikt ook Droomvlucht over een evenementenlocatie. Deze bevind zich achter de grote houten deuren, welke voorheen leidden naar de binnen meandering. Met de komst van de huidige (buiten) meandering heeft de ruimte binnen de functie gekregen van evenementenlocatie.