Voorpagina « Uitmetkorting.nl (4)Consumenten betalen te veel voor pretparkkaartjes
Consumenten laten massaal korting liggen op entreekaartjes voor pretparken door de entree kaarten aan de kassa te kopen in plaats van online. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Uitmetkorting.nl. Uit eerder onderzoek van de kortingswebsite en een recente publicatie van het CBS, blijkt dat een dagje uit de afgelopen vijf jaar flink duurder geworden is. Opvallend is echter dat veel consumenten niet weten dat zij eenvoudig geld kunnen besparen door de entreekaarten vooraf online aan te schaffen.

Door entreekaarten vooraf online te kopen, via de website van het park, bespaart een gezin met twee kinderen gemiddeld 12% ten opzichte van de entreeprijs aan de kassa. Een bijkomend voordeel is dat men met online aangeschafte en reeds geprinte kaarten direct door kan lopen naar de kaartcontrole. Vooral op drukke dagen scheelt dit veel wachttijd voor de kassa.

Gemiddeld genomen is een online ticket 1,83 euro voordeliger dan hetzelfde kaartje aan de kassa van het pretpark. Bij het populairste pretpark van Nederland, de Efteling, is het verschil tussen een online kaartje en een kaartje aan de kassa maar liefst 5 euro. Een gezin met twee kinderen (ouder dan 3 jaar), bespaart 20 euro door de entreekaartjes voor de Efteling online aan te schaffen.

In het onderzoek van Uitmetkorting.nl zijn de online en offline verkoopprijzen van de 15 populairste pretparken met elkaar vergeleken. De online verkoopprijs gaat uit van kaartjes die gekocht zijn op de website van het pretpark zelf. Extra voordelige tickets en aanbiedingen via externe ticketpartijen zijn niet in het onderzoek opgenomen. Door deze acties goed in de gaten te houden kan de consument nóg meer besparen.Dit artikel is een persbericht van Uitmetkorting.nl (augustus 2014)