Voorpagina « Uitmetkorting.nl (1)Entreeprijs Efteling gestegen
De Efteling is al jarenlang het populairste dagje uit van ons land. Vooral als je in de buurt woont, is een dagje naar het sprookjesachtige pretpark vlug gepland. Theoretisch dan, want in de praktijk zijn het vaak de entreeprijzen die roet in het eten gooien.

Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl blijkt dat veel Nederlandse pretparken dit jaar wederom de prijzen verhogen. Dat geldt ook voor de Efteling. De prijs van een toegangskaartje aan de kassa is in 2014 50 cent duurder dan vorig jaar. Je betaalt nu 35 euro voor een bezoekje aan het park. Koen Sanders, manager communicatie van het park, zegt daarover: "De verhoging komt enerzijds en voornamelijk voort uit indexatie en is anderzijds te verklaren omdat de Efteling steeds groter geworden is, met bijkomende kosten voor onderhoud. We blijven daarnaast met groot onderhoud aan attracties als Droomvlucht en Piraña ons erfgoed oppoetsen. Daarnaast presenteert Aquanura vanaf 1 april aanstaande een nieuwe watershow: Tweede Efteling Symfonie."

Hoewel de verhoging van entreeprijzen volgens het park dus goed te verantwoorden is, is een dagje naar de Efteling voor veel mensen nog verder buiten bereik geraakt. Een dagje uit met het hele gezin kost, alleen aan entreekaartjes, inmiddels 140 euro. Ter vergelijking: volgens de Efteling Wikipedia kostte een entreekaartje bij de opening van het park in 1952 80 guldencent (0,36 euro). De prijs steeg naar 42 gulden in 2001 en werd bij de overgang naar de euro precies gehalveerd. In de 13 jaar die volgden is de prijs van een entreekaartje dus 14 euro per persoon gestegen. Daar kon je in 1952 bijna 39 keer voor naar de Efteling!

Gelukkig zijn er manieren om die hoge entreeprijs te omzeilen. Speur bijvoorbeeld online naar met korting naar de Efteling of doe mee aan spaaracties. Albert Heijn organiseert ieder jaar een spaaractie waarmee je 10 euro korting per kaartje bij elkaar spaart. Geen kortingsactie te vinden? Koop je entreekaartjes dan online op de website van het park. Daar zijn ze namelijk 3 euro goedkoper.


Dit artikel is een persbericht van Uitmetkorting.nl (maart 2014)