Voorpagina « Mei 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Mei

20 mei 2004: Werden vorig jaar al de parasols (Cola Cola en Dommelsch) en Mars ijskraampjes vervangen door Eftelingse modellen. Dit seizoen zijn de Coca Cola automaten en Broodje Unoxkarren in een nieuw jasje gestoken.

17 mei 2004: De Efteling is door het TROS programma Radar genomineerd voor de warmste douche van het jaar. Dit vanwege de goede klantgerichtheid.

16 mei 2004: Dat Christian Farla Idols volgt is een ieder sinds kort wel duidelijk. Als hij de lift opent, brengt hij de reeds bekende kreet van Idols winnaar Boris ten gehoren: 'Keep the soul alive', in plaats van 'hey probleempje'.

14 mei 2004: Het gebeurt niet vaak dat attractiemuziek vervangen wordt. Tot vorig jaar was dit nog wel het geval bij PandaDroom. Vandaag is ook een nieuwe cd te horen bij de Piraña met meer instrumentale nummers erbij.

12 mei 2004: De muur van de Piraña aan de Kanovijverzijde wordt momenteel voorzien van nieuw pleisterwerk. Daarnaast is er nieuwe muziek te horen bij de Piraña. Enkele nummers zijn vervangen door andere, wat het geheel toch een nieuw tintje geeft.

2 mei 2004: Voor de tweede keer dit seizoen werd bij het Carrousel Paleis de PinParade dag gehouden. Ditmaal ging het om de gelimiteerde pin van de Wonderlijke Efteling Show. Om hamsteren tegen te gaan, kon maximaal één pin per persoon gekocht worden voor het toch wel forse bedrag van € 7,50.

1 mei 2004: Als gevolg van de stortbuien van gisteravond was Het Witte Paard en Diorama gesloten (waterschade). Maar ook de kano- en roeivijver waren gesloten omdat de waterstand bijna tot aan de kade kwam.