Voorpagina « Oktober 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Oktober:

30 oktober 2006 - Gistermiddag werd om 17.00 uur de laatste Hans Christian Andersen Show opgevoerd in het Efteling Theater. Speciaal voor de andere spelers waren plaatsen in de zaal gereserveerd. Zowel de zaal als het balkon waren compleet gevuld. De krantenjongens kwamen binnen met de mededeling "laatste editie van de Efteling Courant". Aan het eind van de show bedankte het Beeld de technici, de kostuums en het geluid. De laatste show werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek.

29 oktober 2006 - Het Zwitserse Intamin AG is flink aan de slag gegaan met De Vliegende Hollander. Intamin AG werkt aan de overgang van 'varen' naar 'vliegen'. Het is de bedoeling dat half januari gestart wordt met de testritten. De Efteling verwacht dat de attractie zal op 1 april 2007 gaan draaien. Henk Groenen bevestigde dit in een artikel van het Brabants Dagblad.

27 oktober 2006 -
Gisteren kwam de nieuwe nieuwsbrief van Villa Pardoes in de mailbox van onze nieuwsredactie. In de hele nieuwsbrief wordt de nadruk gelegd op de herfstsfeer waarin Villa Pardoes gedoopt is. Vele sponsoren hebben er weer voor gezorgd dat de bezoekers leuke tijden meemaken ondanks de ziekte van het kind.

26 oktober 2006 -
De inmiddels goed bekeken serie Sprookjesboom strooit zijn zaden uit naar het buitenland. Vanaf 30 oktober zal ook Ketnet de sprookjesserie uitzenden. Belgische kijkers kunnen Sprookjesboom op hun tv zien om 7.30 en om 16.20 uur. De Efteling slaat hiermee verder de weg in die zij met de serie Sprookjes al hadden genomen.

24 oktober 2006 -
De Piraña zal een aantal vaste bezoekers gaan missen, namelijk de Dutch Water Dreamworks. Elk jaar werd namelijk de NK Kanovaren gehouden in de wildwaterbaan. Het is namelijk de enige in Nederland waar men dat kon houden, anders moest men naar het buitenland. Afgelopen weekend is er een nieuwe wildwaterbaan voor kano'ers en surfers geopend in Zoetermeer. De kano'ers kunnen nu naar hartelust oefenen zonder de Efteling continu om toestemming te vragen.

22 oktober 2006 -
De serie Sprookjesboom wordt steeds populairder qua kijkcijfers. Zagen we in de 2e uitzendweek een stijging van 52.000 kijkers, afgelopen week steeg het met ditzelfde aantal tot 650.000 kijkers.

16 oktober 2006 -
De bekende Babbelbox van Man bijt hond staat deze herfstvakantie weer in de Efteling. Dagelijks zullen ze er staan tussen 11.00 uur en 14.30 uur. De stelling van vandaag: Wat heeft u vannacht gedroomd? Elke dag is de nieuwe stelling op de Man bijt hond website te vinden.

16 oktober 2006 -
De herfst is al ingevallen, en buiten regent het regelmatig. Ook de Efteling laat het regenen, alleen deze keer met presentjes voor abonnementhouders. Bij elke abonnementhouder valt een envelop op de mat waar de niewe Wonderwaardigheden in zit. In het boekje bevind zich een dvdtje met een uitzending van Sprookjesboom en er wordt een gratis toegangskaartje uitgedeeld voor zomerseizoen 2007 omdat De Vliegende Hollander dit jaar niet open ging. In het boekje staat ook een kortingsactie voor Annie de musical.

11 oktober 2006 -
Supermarkt C1000 heeft weer een nieuwe Efteling-actie. Sinds deze week zijn er 6 placemats te krijgen bij verschillende producten gedurende 3 weken. Elke week verschijnen 2 exemplaren.

6 oktober 2006 -
De Efteling heeft goede zaken gedaan bij de awards van Rides.nl. Leden van de site konden stemmen in 5 catagorien waarvoor ze alle Europese pretparken konden kiezen. De Efteling werd eerste bij de catagorien Beste website en Beste prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast mochten ze een tweede plek ontvangen voor Beste entertainment waar ze alleen Disney voor zich moesten dulden. De awards zijn inmiddels in handen van Henk Groenen (hoofd communicatie) en Gwen de Kroon (web-coördinator).

5 oktober 2006 -
Speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs is een lesprogramma geschreven voor het vak techniek. Afgelopen donderdag liep een complete klas in groepjes door het park om het lesprogramma Efteling Experience te volgen. Van te voren hadden de leerlingen al in de klas uitleg gekregen over onder andere de techniek van achtbanen. In het park liepen ze met een boekje om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

5 oktober 2006 - Vandaag werd Roodkapje, die gisteren gestolen was uit de Efteling, weer teruggevonden. Zij stond bij bejaardentehuis de Eekhof in Kaatsheuvel. De Efteling probeert haar vanmiddag weer op haar plek te krijgen. De politie is nog op zoek naar de daders.

5 oktober 2006 -
Het Brabants Dagblad meld ons vandaag dat Roodkapje gestolen is uit de Efteling. Vanmorgen kwamen medewerkers tijdens hun inspectie alleen het klompje tegen op de plek waar Roodkapje altijd staat. Waarschijnlijk is ze gisteravond na sluitingstijd meld geweld van haar plaats weggetrokken. In 1998 werd Roodkapje ook al een keer gestolen en werd ze later in Tiel teruggevonden. Ze had toen een appel bij zich en haar haren waren geverfd.

2 oktober 2006 -
Vanaf vandaag gaat bij Z@ppelin op Nederland 3 de Efteling animatieserie de Sprookjesboom van start. De uitzendingen zijn om 7.10 uur, 11.55 uur en om 14.30 uur.Voor degenen die niet vroeg het bed uitwillen zullen er op de TROS-website filmpjes online staan. In totaal zijn er 52 afleveringen opgenomen van ongeveer 5 minuten. De serie eindigt met een kerst-special.

1 oktober 2006 -
De eerste bouwvorderingen voor Vrouw Holle zijn zichtbaar. Bij de twee beneden deuren zijn stenen geplaatst zoals ze ook op de originele Anton Pieck tekeningen zichtbaar zijn. Deze stenen hebben een vrolijke glimlach. Tussen de deuren is sinds vrijdag een aankondigingsbord geplaatst met een aankondigende tekst.