Voorpagina « Juni 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juni

21 juni 2006 - De directie van de Efteling heeft vandaag besloten de nieuwste en grootste attractie, De Vliegende Hollander, dit seizoen niet meer in gebruik te nemen. Het was de bedoeling om deze aanwinst dit seizoen te openen, maar vanwege de complexiteit van de attractie is meer tijd nodig dan gepland. Tijdens het testen bleek de overgang van 'varen' naar 'vliegen' (de aanloop naar de 45° steile lift) niet altijd betrouwbaar en comfortabel genoeg te zijn waardoor we onszelf genoodzaakt zien om andere technieken toe te passen. Dat gaat echter zoveel tijd in beslag nemen dat we nu besloten hebben om De Vliegende Hollander dit seizoen niet meer in gebruik te nemen. 'Achtbanen kun je uit een catalogus kopen, maar we bouwen liever zelf unieke attracties', aldus Ronald van der Zijl. 'We kiezen daarmee niet voor de makkelijkste weg en weten dus nooit helemaal wat we gaandeweg de bouw tegenkomen'.

12 juni 2006 - Zaterdag 24 juni a.s. organiseert de Efteling een speciale Feeëndag. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen deze dag tussen 10.00-11.00 uur gratis de Efteling in, mits zij verkleed zijn als een ware fee. Dit betekent een feeëriek hoofddeksel, een feeënjurk én een toverstaf. Bovendien dient elk kind een eigen toverspreuk te bedenken en mee te nemen. De mooiste fee met de origineelste toverspreuk mag de enige echte Toverfee assisteren in de eerste voorstelling van de Efteling Sprookjesshow die dag.

11 juni 2006 - Het WK is in volle gang en met de wedstrijd Servië-Montenegro tegen Nederland was het vandaag ook feest in de Efteling. Bezoekers hadden de mogelijkheid om vanaf 14.15 uur plaats te nemen in de Ballonvaarder. De gasten werden ontvangen met een glas oranje ranja. De tafels waren in Nederlandse stijl versierd en gevuld met iets te knabbelen. Tijdens de pauze speelde de Zomerband een deuntje.

8 juni 2006 - Het Efteling Golfpark presenteert zaterdag 17 juni a.s. golfdemonstraties in het attractiepark. Aan de rand van het Dwarrelplein kunnen parkbezoekers van 09.00-12.00 uur en van 16.00-18.00 uur gratis kennismaken met de golfsport door ballen af te slaan in de Roeivijver. De deelnemers maken kans op mooie prijzen. De demonstratiedag wordt begeleid door Efteling-golfprofessionals en spelers van Efteling Golfclub Heren 1. Met de actie wil de Efteling de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van de golfsport benadrukken.

1 juni 2006 - Dat bij De Vliegende Hollander nog immer met man en macht gewerkt wordt, werd vandaag maar weer eens duidelijk. Er werden namelijk 5 sloepen op de rails gezet. Er zijn zelfs een aantal proefrondes gemaakt. Waarschijnlijk worden morgen nog eens 4 sloepen op het spoor gezet. En zo wordt het plaatje van Den Hollander steeds mooier.