Voorpagina « Dagblad van het NoordenOok in jubileumjaar meer bezoekers
De Efteling heeft vorig jaar (2012) 4,2 miljoen bezoekers gehad. Dat zijn er weer meer dan in de voorgaande jaren. Het attractiepark in Kaatsheuvel denkt dat de introductie van de fonteinenshow Aquanura een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bezoekersaantallen.

Verder werd vorig jaar met De nieuwe kleren van de Keizer het 28e sprookje in het Sprookjesbos geopend. "Investeren in deze tijden loont", concludeert de Efteling donderdag. De omzet- en winstcijfers zijn nog niet bekend maar die zullen niet negatief zijn, voorspelt de woordvoerder op basis van d bezoekerscijfers. De Efteling vierde afgelopen jaar de 60e verjaardag. Voor 2013 staat een nieuwe parkshow (Raveleijn) op het programma die vanaf 30 april te zien is. Op geruchten over een nieuwe attractie in het Volk van Laaf in 2014 gaat de Efteling niet in.

Op zijn vroegst in 2015 staat de grootste en duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling gepland. Het gaat om Hartenhof, waarover het park eerder heeft gezegd dat het een zogeheten darkride wordt zoals de Droomvlucht en Fata Morgana. De kosten zijn eerder geraamd op 42,5 miljoen euro.Dit artikel is overgenomen uit het Dagblad van het Noorden (maart 2013).