Voorpagina « Efteling/YouTube PersberichtEfteling wordt YouTube partner
Vanaf 1 juni start een bijzonder partnerschap tussen twee sterke merken: het Efteling YouTube kanaal. Via dit kanaal brengt de Efteling haar vier focusmerken (Sprookjesboom, Jokie, Raveleijn en Pardoes), maar biedt daarnaast een breed scala aan archiefmateriaal, is een onafhankelijk uitzendplatform voor de bestaande mediaproducties en zendt vanaf 1 juni, speciaal voor YouTube, korte, exclusieve filmpjes vanuit en over de Efteling uit. De avond ervoor, op 31 mei, viert de Efteling haar 60ste verjaardag en kunnen de YouTube kijkers en Efteling geïnteresseerden al kennis maken met dit bijzondere kanaal. Het verjaardagsfeest en de wereldpremière van de watershow Aquanura zijn dan namelijk live te volgen via www.youtube.com/efteling.

Met het aangaan van dit partnerschap profileert de Efteling zich als afzender van kwaliteitscontent. Het Efteling YouTube kanaal wordt een ware 'belevingsportal', waarop wekelijks een exclusief, actueel en interactief kijkje in de Wereld van de Efteling wordt gegeven. Dit gebeurt in de vorm van 'videosnacks' vol beleving van ca. 5 minuten, waarbij op een luchtige en grappige manier eigenzinnige filmpjes met lef worden gemaakt. Vanaf vandaag wordt, in aanloop naar en tot aan 31 mei, iedere dag een filmpje online gezet. Het eerste filmpje is als primeur alvast via deze link (of hieronder) te bekijken.

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ziet de samenwerking als een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Efteling op het gebied van nieuwe media: "YouTube is een belangrijk en onafhankelijk platform dat 24 uur per dag bereikbaar is, dit kanaal biedt ons een nieuw soort relatie met Efteling-geïnteresseerd publiek. Daarnaast kan de Efteling, als producent van mediaproducties, door dit kanaal inspelen op het veranderende kijkgedrag, van televisie naar 'on demand' kijken via internet. Dat door dit kanaal op 31 mei de hele wereld de première van Aquanura live kan volgen, maakt me extra trots".

Jelle Jan Bruinsma, YouTube Content Partner manager: "Wij zijn erg verheugd dat de Efteling YouTube Partner is geworden. Door het aanbieden van een videoplatform waarmee partijen zoals de Efteling een breed publiek kunnen bereiken, zet YouTube aan tot het creëren van betere en meer Nederlandse video’s. De Efteling doet dit op een creatieve en innovatieve manier, zoals de wereldpremière van de watershow Aquanura die live te zien zal zijn via YouTube."