Voorpagina

Welkom op Erwin's Eftelingsite, bron van sprookjes. Je vindt hier al sinds de start van de site in 1999 vele sprookjes en entertainment van het park. En met vele sprookjes bedoelen we niet alleen alle sprookjes uit het Sprookjesbos, waaronder Roodkapje, Assepoester en Pinokkio, maar ook een groot aantal sprookjes die niet in de Efteling te vinden zijn, maar wel leuk zijn om eens te lezen. Naast de echte sprookjes vind je op de site ook de verhalen en legenden achter de grotere attracties uit het park.

Sprookjes zijn mooi om te lezen, kijken of om naar te luisteren. Maar hoe zijn deze ontstaan en wie heeft deze geschreven. In de achtergrondartikelen kom je zo meer te weten over onder andere Hans Christian Andersen, De Gebroeders Grimm maar ook over Anton Pieck. De laatste stond natuurlijk samen met Peter Reijnders en burgemeester Van der Heijden aan de wieg van de Efteling zoals we het nu kennen. In een uitgebreid Geschiedenis overzicht lees je hoe het park steeds verder is gegroeid.

Door de jaren heen heeft het park diverse Entertainmentacts gehad, variërend van grote shows als de Sprookjesshow en Raveleijn tot kleinere acts als IJzige IJsbrand en De Enige Echte Efteling Fanfare. Naast alle sprookjes en leuke achtergrondartikelen vind je op deze site ook een Fotogalerij, het Horeca en Souvenirs-overzicht. Natuurlijk vind je hier ook alle informatie over zowel Droomvlucht, Symbolica, themagebied Wereld van Sindbad en natuurlijk het in aanbouw zijnde Danse Macabre.


Laatste wijziging: 16-6-2024

Doornroosje