Voorpagina « Winter Efteling bij IntratuinHet duurt nog andere halve maand voordat de Winter Efteling van start gaat, maar bij Intratuin is het reeds begonnen. Sinds een aantal jaren geeft de Efteling licenties uit aan bedrijven die Efteling producten op de markt willen brengen. Zo ligt Efteling vla bij diverse supermarkten in het schap en zijn bij Intertoys en Transavia Sprookjesboom producten te koop.

Zoals gezegd, is de Winter Efteling bij Intratuin al begonnen. De kerstshow biedt plaats aan een stukje Efteling. De producten die bij Intratuin liggen zijn allemaal gebaseerd op de tekeningen van Anton Pieck. Het is bijna teveel om op te noemen. Natuurlijk is er een heel assortiment waxinelichtjes houders, kerstballen, slingers en pieken. Maar de mooiste producten zijn ongetwijfeld de snow globes, beeldjes en huisjes. Er zijn diverse soorten beeldjes. Er zijn grotere stenen beeldjes van Roodkapje, Klein Duimpje, Langnek en een Indische Waterlelie. Ze zijn precies vormgegeven zoals we ze kennen uit de Efteling sprookjesboeken met illustraties van Anton Pieck. Dezelfde beeldjes zijn ook in een kleinere uitvoering te koop met een lint eraan, zodat ze in de kerstboom zouden kunnen hangen. Naast beeldjes zijn er ook stoffen versiersels in de vorm van onder andere Klein Duimpje en de Fakir verkrijgbaar.

Geheel nieuw binnen het Efteling merchandise assortiment zijn de snowglobes. Iedereen kent de kleine versie met plastieken sneeuw dat door wat water dwarrelt als je de bol schut. De snowglobes bij Intratuin zijn echter van een geheel ander kaliber, ze zijn vele malen groter en in de bol is een Eftelings tafereeltje te zien, al dan niet met muziek.

Het is nu ook mogelijk om een eigen miniatuur Sprookjesbos in huis te hebben. Er zijn een drie miniatuur huisjes te koop, namelijk: het Kasteel van Doornroosje, het huisje van Roodkapje en het Kabouterhuisje. Om het er een mooi landschap van te maken kun je (besneeuwde) boompjes, verlichting en mos/houtsnippers kopen. Leuke details zijn de bekende bankjes uit het Sprookjesbos, evenals de slapende wachter, Roodkapje, dansende kabouter en het overbekende afvalmandje met 'papier hier' erboven. De liefhebber kan zich helemaal uitleven deze winter.Eftelingartikelen bij Intratuin