Voorpagina « Dag van het SprookjeOp 7-7-2007 viert de Efteling 'Dag van het Sprookje'. Op deze dag staat natuurlijk het sprookje centraal. Dat het op de zevende van de zevende plaats vindt is natuurlijk niet zo vreemd. In sprookjes komt het getal zeven veelvuldig voor. Denk alleen nog maar aan Klein Duimpje met zijn zevenmijlslaarzen, Sneeuwwitje en de zeven dwergen en natuurlijk De Wolf en de Zeven Geitjes. Stuk voor stuk verhalen waar het getal zeven een bijzondere rol in speelt.

De Efteling viert 'Dag van het Sprookje' al een aantal jaar. Dit jaar benadrukt het park dit feestje nog meer met een aantal bijzondere evenementen. Zo daagt de Efteling Sprookjeskenners uit met de Nationale Sprookjesquiz. Ter ere van haar 55ste verjaardag organiseert de Efteling op 07-07-2007 een keur aan sprookjesachtige activiteiten en is het park geopend van 07.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur ´s avonds.

Op het programma staan onder andere de opening van een kleine, nieuwe mini-attractie 'Sprookjes-Waterpret' geheten, de officiële première van het openluchttheatervoorstelling 'Sprookjesboom, er was eens', de Nationale Sprookjesquiz met als hoofdprijs een Efteling-abonnement voor het leven en als uitsmijter een Sprookjespopconcert met medewerking van een bekende artiest. Daarbovenop mogen bezoekers die in de maand juli 7 of 77 jaar worden tussen 07.00 en 09.00 uur gratis het park betreden.

Gratis entree tussen 07.00 en 09.00 uur – als je 7 of 77 wordt.
Alle bezoekers die zich tussen 07.00 en 09.00 uur melden bij de Hoofdentree en die kunnen laten zien dat ze in de maand juli 7 of 77 jaar worden (dus geboren zijn in het jaar 1930 of 2000).

08.07 uur: Opening nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret
Vanaf 7 juli kunnen bezoekers 'spelen' met zgn. bedriegertjes (springend water, zoals in het Avonturendoolhof). Deze bevinden zich in een kleine Sprookjesbeeldentuin op het Dwarrelplein achter de entree. Deze mini-attractie is vanaf 7-7-'07 het hele jaar door te bezoeken.

09.07 uur: Première Openluchttheatervoorstelling
'Sprookjesboom, er was eens'
In het knusse openluchttheatertje in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Hier kan de bezoeker 'live' kennismaken met de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje maken de bezoekers nu ook kennis met de Kabouter en de Draak.

14.07 uur: Nationale Sprookjesquiz op het podium op de Speelweide
De Efteling gaat op zoek naar Neerlands Sprookjeskenner: de Nationale Sprookjesquiz. Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!

17.07 uur: Sprookjespopconcert met medewerking van een bekende artiest
Ook op de Speelweide, vanaf het grote podium brengen de welbekende Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Een geheime, maar bekende artiest zal hen daarbij ondersteunen.