Voorpagina « Parkshow (2011-2012)In de Efteling is Raveleijn boven alles de nieuwe parkshow. Het verhaal van Paul van Loon is binnen de parkgrenzen vertaald naar een spectaculaire show. Dat dit niet zonder slag of stoot ging, bleek wel toen de eerste voorstellingen waren geweest, het commentaar was dat het verhaal niet duidelijk was. Na de nodige aanpassingen is de show enkele maanden later een stuk duidelijker geworden. Hieronder vind je naast een korte beschrijving van de show ook een achtergrond artikel over de muziek van Raveleijn.

Parkshow
Voordat je als bezoeker de magische stadspoort kan, spreekt Halina de bezoekers toe. Tussen de stadspoort en tribunes staan enkele Bannelingen die veelal bij de jongere bezoekers iets in de oren fluistert. Voor de kleinsten maakt dit de beleving nog intenser. In de arena zit Samira met haar uil, als niet veel later de Bannelingen binnenkomen begint de show dan echt. Het wordt de bezoekers al snel duidelijk dat de bevolking van Raveleijn gebukt gaat onder de leiderschap van Graaf Olaf Grafhart. Terwijl de Bannelingen met Samira feest vieren op het plein komt Graaf Olaf komt zijn Graaf Olaf heeft Jarno, de broer van Samira ondertussen al gevangen genomen. Halina legt dit alles uit en stuurt de raven op pad om 'de vijf' te halen. Met 'de vijf' worden natuurlijk Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost bedoeld.Van achter het publiek vliegen plots vijf raven naar Halina. Met ongetwijfeld de mooiste compositie van de show op de achtergrond verlaten de raven raven de stad en hoor je even later al hoefgetrappel. De ruiters maken hun entree. Ze weten de jager te verslaan, maar het lukt Thomas nog niet om Samira uit de kooi te bevrijden. Ondertussen hebben Lisa en Emma het aan de stok met een van Grafharts Graffers. Dan ineens legt Halina alles stil, ze verteld de ruiters wat hun elementen zijn. Voor Thomas is dat vuur, voor Maurits hout, Emma en Lisa hebben de elementen Metaal en Water. Joost, tot slot, heeft het element aarde.

Met dit in hun achterhoofd proberen de ruiters de vijfkoppige draak Draconicon te verslaan. Eerst Thomas met zijn vuurzwaard daarna Maurits die met zijn fluit Draconicon in slaap probeert te brengen. Tot slot mogen Emma en Lisa het proberen. Het haalt helaas niet veel uit. Halina komt het vijftal nogmaals toespreken en legt hen uit dat alleen door samenwerken Draconicon kan worden verslaan. En zo gebeurt het ook, Joost wordt op zijn board voor uitgetrokken door Emma te paard, waarbij het zand opspringt. Thomas spuwt met zijn zwaard vuur naar Draconicon, Maurits vuurt zijn kruisboog af en Lisa laat het water vanuit de bron tot aan Draconicon spuwen. Uiteindelijk wordt Draconicon verslagen. Olaf Grafhart ziet dat ook en loopt met Grijsvalk naar voren, laat zijn vogel los en verdwijnt zelf in de grond.Herberg