Voorpagina « Oud en Nieuw in de EftelingVoor het eerst in haar bijna 60 jarig bestaan was de Efteling geopend tijdens de jaarwisseling. Al vroeg in het seizoen werd bekend dat het park tot maar liefst 1 uur 's nachts geopend zou zijn. Wie op 31 december 2011 vroeg in het park was, kon tot in den treure alle geopende attracties bezoeken. Ook bij de horecagelegenheden was het stilte voor de storm. Want dat die zou komen had de Efteling enkele dagen eerder al aangekondigd. Dit had alles te maken met de Goedenavondkaart waarmee gasten voor maar 20 euro het park vanaf zeven uur 's avonds konden bezoeken. Dit resulteerde gelijk een lange files op de wegen naar het park.

Iedere bezoeker kreeg een foldertje met het programma met daarin een voucher voor een gratis glaasje bubbels en een gratis oliebol. De vouchers konden op diverse locaties in het park verzilverd worden. De meest belangrijke locatie zou zonder twijfel de Brink zijn. Hier was een podium verrezen waar DJ Fee en de Sprookjesbosbewoners te zien waren in de laatste show van 2011. Maar voor het zover was (23:00 uur) waren op diverse locaties entertainment te vinden. De twee die er voor menig Eftelingliefhebber uitsprongen waren het Droomvlucht Paleis en de Carrouselpaleiszaal. Hier traden respectievelijk een coverband en DJ Tony Terrific op.

Eindshow en vuurwerkshow
Om 23:00 begon de eindshow. DJ Fee draaide muziek, er was een Sing-a-long met de Sprookjesbosbewoners en de Lichtpuntjes traden op. Om iets voor twaalven steeg de altijd mooi verlichte Pagode op en kon het aftellen beginnen. De laatste 7 seconden werden in vuurwerk afgeteld vanaf de Pagode. Als kers op de taart volgde iets na twaalven een spectaculaire vuurwerkshow (met licht en geluid). René Merkelbach heeft hier wederom voor een muzikaal hoogstandje gezorgd. Terwijl vanaf de Levensbron en het eiland van de Traptreintjes de hemel blauw werd uitgelicht klonken de eerste klanken van Villa Volta, die al snel vergezeld werden van een flinke beat. Dit was het startsein voor de eerste vuurpeilen om de lucht in te gaan. Na de Villa Volta Remix, werd VogelRok in de mix gegooid. De kleuren van het vuurwerk waren helemaal afgesteld op de attractie, zo had Droomvlucht de kleuren van de Faunen en Trollen (groen, rood en bruin). Hierna volgde een swingende Fata Morgana remix en muziek van het Spookslot.

Zoals gezegd waren de kleuren perfect afgestemd op de attracties. Dat bleek ook bij de laatste twee thema's. Zo waren de kleuren van Joris en de Draak rood (vuur) en blauw (water). Na afloop van dit thema begon de muziek van het laatste thema. Dit was niet gelijk te herkennen, maar wellicht wel de mooiste van de avond: Raveleijn. Net als alle andere thema's begon ook Raveleijn met een lichtshow die kort erna werd gevolgd door een bonte mix van kleuren. Het was duidelijk, de vijf ruiters hadden hun krachten gebundeld om Draconicon te verslaan.

Foto-impressie
Klik op de foto's voor een vergroting. Helaas zijn er geen foto's van de vuurwerkshow. De vuurwerkshow is hier terug te vinden (YouTube)


Entree

'glazen' voor bubbels

Podium voor de eindshow

Roodkapje

Kabouterdorp

Joris en de Draak

Droomvlucht Paleis

Droomvlucht Paleis

Carrouselpaleis

Happy New Year

Toiletdeur bij Polle's Keuken

Eindshow: Sprookjesfiguren

Eindshow: DJ Fee

Eindshow: Sprookjesfiguren

Eindshow: DJ Fee

Pagode

Pagode

Gondoletta

Gondolettavijver

Gelukkig 2012