Voorpagina « September 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

September:

29 september 2003 - Nu het einde van het zomerseizoen nadert, heeft het Efteling Golfpark een voordelige aanbieding om ook in de winterperiode actief te blijven. Het golfpark biedt tijdens de periode oktober 2003 tot april 2004 namelijk 15 golflessen voor de prijs van 10! De golflessen zullen gegeven worden door een professional en zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen. Een lesgroep bestaat uit maximaal acht personen. Deze winteractie is geldig van 1 oktober 2003 tot 1 april 2004.

24 september 2003 - De Piraña zal dit dit seizoen niet meer open gaan. Dat bevestigt de Efteling tegenover het Brabants Dagblad. Aangezien het onderzoek naar de oorzaak nog niet is afgerond zal deze attractie pas op 1 april 2004 (openingsdag seizoen 2004) weer open gaan. Wel is duidelijk dat twee bootjes elkaar hebben opgeduwd. De Efteling wil geen enkel risico lopen en zal daarom niet vroegtijdig de baan openen zonder dat het rapport klaar is.

24 september 2003 - De Efteling roept heel Nederland op om spinnewielen in te leveren tijdens de herfstvakantieweken van 13 tot en met 26 oktober aanstaande. Dit meldt het park in een persbericht. Want voor het eerst in haar geschiedenis brengt de Efteling namelijk, in samenwerking met het Vlaamse Studio 100, een avondvullende show voor het hele gezin: de musical Doornroosje. En wie kent niet het verhaal van het prinsesje dat zich op haar vijftiende verjaardag prikte aan een spinnewiel en 100 jaar moest slapen? Hoewel haar vader alle spinnewielen in het land had laten verbranden, kon Doornroosje haar jammerlijk lot niet ontkomen. Om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt, zullen de ingeleverde spinnewielen ‘verbrand’ worden tijdens de première van de musical Doornroosje op vrijdag 7 november a.s. Degene die tijdens genoemde periode bij de Gastenservice een spinnewiel inlevert, krijgt twee gratis entreekaarten om die dag in de herfstvakantie het park te bezoeken.

24 september 2003 - De Magische Mail nummer 13 is uit. Met onder andere nieuws over Doornroosje de musical. Wie nu reserveert, krijgt een Doornroosje-pin. De must voor iedere verzamelaar. Verder aandacht voor de laatste weken van dit seizoen, waarbij je 2 euro korting krijgt bij inlevering van de uitgeprinte bon uit deze mail. Tot slot wordt het Theater restaurant onder de aandacht gebracht. Ook hier weer een kortingsbon (van 5 euro op een driegangenmenu).

21 september 2003 - Het schitterende weer zorgde ook dit weekend voor veel bezoekers in het park. Wachtrijen bij veel attracties waren vrij lang. Eén attractie (Piraña) was niet geopend. Op de officiële Eftelingsite staat in hun nieuwsoverzicht dat de Piraña tot nader orde gesloten blijft. Het is voor het eerst dat de Efteling via hun site haar bezoekers op de hoogte stelt van gesloten attracties.

Foto: Themepark.nl/Ritchie18 september 2003 - Wie tijdens de reclameblokken niet wegzapt, heeft grote kans de Efteling park reclame voorbij te zien komen, niet lang daarna gevolgd door de reclame voor Doornroosje, de musical. Deze laatste commercial wordt nu ook in het Theater vertoont tussen de Essent filmpjes door.

15 september 2003 - De Efteling blijft ook na het ongeval van zondagmiddag vertrouwen houden in de Piraña. Dat zegt het park in BN/De Stem. "De Piraña heeft bij ons geen aparte status. Wel zijn we extra waakzaam omdat het een attractie met water betreft." Zes Groningers raakten zondag te water, toen hun bootje kantelde. Drie volwassenen en twee kinderen moesten zich voor snij- en schaafwonden, kneuzingen en een lichte hersenschudding op het TweeSteden Ziekenhuis laten behandelen. Het ongeluk vertoond gelijkenissen met dat van 1995, beide waren aan het einde van de baan. Echter de uiteindelijke toedracht verschilt. Zondag kwamen de rubberen banden rondom de twee betrokken bootjes op elkaar te liggen; in 1995 duwden twee bootjes elkaar in de versmalling aan het einde omhoog.

14 september 2003 - Vanmiddag is de Piraña gesloten, omdat er een vlot was omgeslagen. Zes mensen raakten te water en sommigen van hen moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de wildwaterbaan. Omstanders en personeel schoten meteen te hulp. De Efteling weet niet hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Naar verluid zal bij de golven een ander bootje met de band onder de andere gekomen zijn waardoor deze omsloeg. De attractie is stilgelegd voor nader onderzoek.

13 september 2003 - De Enige Echte Efteling Fanfare heeft vandaag wederom de prijs voor beste showkorps in de wacht geslepen. De act van 12.00 duurde maar kort, waarna Meneer Verstappen de toehoorders 'meenam' naar de Picknickweide. Mede dankzij een schuiver van CC, werd dit optreden door het publiek (waaronder veel andere Fanfares) met een succes afgerond.

13 september 2003 - De entree- en abonnemensprijzen gaan deze winter fors omhoog. Een enkel kaartje zal € 21,00. De prijs van een abonnement gaat maarliefst 50% omhoog, naar € 63,00. In de Winter Efteling 03/04 zal er geen wintershow zijn, aangezien Doornroosje al in het Theater staat. Wel zal er een slotshow zijn.

12 september 2003 - Het ziet ernaar uit dat het Anton Pieckplein bijna klaar is. De Smulpaap is reeds voorzien van een echt naambord. Maar een aantal details zullen nog moeten komen, zo zal o.a. er nog kleine verlichting worden toegebracht bij(in) het smidje. Daarnaast zal het Eftelingmuseum dit najaar ook haar deuren openen voor het publiek.

11 september 2003 - Voor het eerst in haar geschiedenis brengt de Efteling, in samenwerking met het Vlaamse Studio 100, een avondvullende show voor het hele gezin: de musical Doornroosje! Zo kopt het persbericht van de Efteling. Op woensdagmiddag 10 september presenteerden de Efteling en Studio 100 de cast van deze sprookjesachtige productie aan de pers. En dat is een zeer bijzondere cast, omdat onder andere Peter Lusse en Ron Boszhard hun opwachting maken op de planken van het nieuwe Efteling Theater. Doornroosje Annemieke van Dam kreeg uit handen van Parkdirecteur Olaf Vugts het allereerste 'Eftelings Doornroosje' (een echte roos) overhandigd. Vugts verklaarde trots zeer vereerd te zijn met de kwalitatief zeer goede cast. Doornroosje is vanaf 5 november 2003 tot en met zondag 18 januari te bezoeken.

11 september 2003 - Ruil je spinnewiel in voor twee entreekaarten voor de Efteling. Dit staat ook in het jongste persbericht. Om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en Doornroosje 100 jaar zal moeten slapen, zal de Efteling iedereen in Nederland oproepen om in de herfstvakantieweken van 13 tot en met 26 oktober, hun spinnewiel in te leveren. In ruil daarvoor krijgt hij of zij twee gratis entreekaarten voor die dag. De ingeleverde spinnewielen zullen tijdens de première op 7 november worden 'verbrand'.

10 september 2003 - De Pegasus heeft onlangs een extra rem gekregen en nieuw 'kussens' aan de rechterzijde van het treintje. Hierdoor moet het treintje soepeler door de laatste bocht gaan. Blijkbaar is de Efteling niet helemaal gerust op deze oplossing, want komende winter zal naar verluid de hele laatste bocht er opnieuw ingezet worden.

8 september 2003 - Het eerste weekend van het naseizoen is van start gegaan. Vooral op zaterdag was het erg druk. Alhoewel het entertainmentprogramma nog steeds niet verkrijgbaar is werd al gauw duidelijk dat de Zingende Bosaardbeien eindelijk uit het park zijn verdwenen. Het Sprookjesfeest en De Enige Echte Efteling Fanfare zijn vanaf heden ieder weekend te bewonderen.

6 september 2003 - Als de 'actievoerders' van Groenfront hun boomhutten in het bos bij de Efteling niet vrijwillig verlaten, dan is een ontruiming onontkoombaar. Dat zegt burgemeester J.-Weierink van Loon op Zand. Hij heeft Groenfront toegezegd dat de veiligheid van de actievoerders voorop staan. Overigens wil Weierink pas tot actie overgaan als alle procedures bij de rechbank en de Raad van State achter de rug zijn. De actievoerders zullen het bos niet verlaten zolang de Efteling het plan om in het bos een vakantiepark te bouwen niet wijzigt.

4 september 2003 - Het Efteling Hotel heeft in de maand augustus een record behaald. In totaal heeft het hotel de afgelopen maand een kamerbezetting van meer dan 95% mogen behalen. Op zondag 31 augustus checkte rond 19.00 uur de laatste bezoeker van de succesvolle maand in. Reden voor het Efteling Hotel de winnende familie Leenders uit Maastricht in de bloemetjes te zetten. Naast een bos bloemen en champagne ontving zij een gratis overnachting in de themasuite Noorderlicht, inclusief ontbijt. 's Avonds werd ook het Efteling Diner gratis aangeboden. Voor de volgende dag kreeg men bovendien voor het volledige gezin gratis parkentree en werd het kind verwend met een Pardoes-pop.

3 september 2003 - Het plan van de Efteling om ten zuiden van het evenementenpark in Kaatsheuvel een groot aantal recreatiewoningen te bouwen, dreigt verder in het slop te raken. Tijdens een rechtszaak in Den Haag bleek het park nog geen ontheffing te hebben voor het bouwen in een gebied waar zich een groot aantal zeldzame broedvogels bevindt. Als het plan om die formele reden wordt afgeschoten, moeten de gemeente Loon op Zand en de provincie opnieuw beginnen. Dat zal leiden tot een enorme vertraging. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

2 september 2003 - De zeven Zomeravonden van attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel zijn voor het park succesvol verlopen. Dit staat in het Brabants Dagblad. Vanaf 19 juli stond zeven zaterdagavonden speciaal live entertainment op het programma van de Efteling. Die trokken de afgelopen jaren zo veel publiek, dat elders in het dorp soms forse parkeeroverlast ontstond. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen Efteling, gemeente en politie. Er ligt een 'noodscenario' klaar voor bovenmatige drukte: Als het eigen parkeerterrein niet toereikend is, kan de Efteling uitwijken naar De Horst. Slechts twee zaterdagen moest de Efteling dit scenario uit de kast kast halen: 9 (Jong Talent) en 16 (Hot Carribean) augustus. Op deze dagen waren ruim 40.000 bezoekers in het park.

1 september 2003 - De Zeven Mijls Zomer zit er weer op. De laatste twee maanden van dit seizoen is het park nog geopend tot 18.00 uur. Ook de entertainmentkalender zal er weer anders uitzien. Zo zal De Enige Echte Efteling Fanfare vanaf komende zaterdag weer van de partij zijn.