Voorpagina « September 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

September:

25 september 2006 - Gisteren was de personeelsdag in de Efteling voor Bakker Bart. Speciaal voor hen was de show van 12.30 uur gereserveerd. De gasten werden begeleid door de Sleuteliers en een hoop helium ballonnen.

24 september 2006 - Al vele jaren doet de put van Vrouw Holle dienst in het Sprookjesbos, vanaf deze winter zal de vrouwe zelf ook te bewonderen zijn. Het oude Sprookjesmuseum/Maxifotopunt zal omgebouwd worden tot een interactief sprookje. Wanneer de bezoeker erom vraagt zal Vrouw Holle haar kussens uitkloppen zodat het werkelijk zal gaan sneeuwen.

18 september 2006 - Enkele dagen geleden meldden we al dat de snackcorner bij de Lickebaerd een opknapbeurt kreeg waarbij het uiterlijk meer richting de stijl van El Capitano ging. De snackcorner ging echter niet alleen maar veranderen van uiterlijk, maar het kreeg ook een nieuwe naam. Boven op de gevel hangt nu een groot bord met de beeltenis van Matroos Gijs met daarbij de naam Den Hong'rige Matroos.

11 september 2006 - Afgelopen weekend heeft de Efteling flink wat bezoekers mogen ontvangen. De zaterdag waren er rond de 20.000 gasten in het park aanwezig. Voor de zondag waren dat er naar verwachting zelfs meer. Door de grote drukte bleef de Efteling op zondag dan ook een uurtje langer open. Zaterdags werd door de drukte om 17.00 uur zelfs de wachtrij van Droomvlucht al gesloten omdat deze compleet vol zat.

6 september 2006 - Dat de Efteling niet alleen overdag bevolkt is mag bekend zijn. 's Avonds is het het rijk van de dieren. In voorbereiding van een bijeenkomst over kansen voor natuur en natuurbeleving is de coördinator natuurproject Efteling samen met twee onderzoekers van het Wageningse Instituut Alterra gisteren door het park gegaan. Hierbij zijn maar liefst 5 soorten vleermuizen aangetroffen in het park. In het Spookslot zijn Dwergvleermuizen gevonden, het betreft een kolonie van ongeveer 45 exemplaren.

5 september 2006 - De Musical Annie gaat vanaf 22 november in première in het Efteling Theater. Het is voor bedrijven en andere zakelijke gasten mogelijk om de musical geheel exclusief voor een eigen gezelschap te reserveren. Hieraan kan ook nog een speciaal Efteling programma gekoppeld worden, bijvoorbeeld met één of meerdere attracties en een speciaal Efteling diner.

4 september 2006 - In juni ontstond er grote commotie rond de gratis abonnementen voor raadsleden van gemeente Loon op Zand. Die abonnementen komen te vervallen. Dat heeft de burgemeester van Loon op Zand in goed overleg besloten. Op het gemeentehuis liggen nu wel blanco pasjes om een werkbezoek te kunnen brengen aan de Efteling. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een gedragscode over "integriteit niet in het geding".

4 september 2006 - Sinds deze week is het mogelijk een Efteling-minigame te spelen via Eccky. Eccky is een virtuele baby die je met een ander persoon verzorgt en opvoedt via Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger). De beste spelers maken kans op een speciaal Eccky-arrangement voor de hele familie, bestaande uit een overnachting in het Efteling Hotel compleet met diner, ontbijtbuffet en toegang tot het park.

2 september 2006 - Wie niet langer wilt wachten op de liedjes van de musical Annie die half november in de Efteling gaat spelen, kan nu de cd alvast in huis halen. Deze is in de Efteling al te koop, maar ook via de webwinkel van de Eftelingsite. De kosten van de cd zijn € 19,95.

1 september 2006 - Mensen die graag thuis nog een stukje van de Sprookjesshow willen zien kunnen vanaf nu op de Efteling website kijken. Daar staat sinds vandaag een compilatiefilmpje. Dit filmpje is natuurlijk ook geschikt voor de mensen die de show nog nooit gezien hebben.

1 september 2006 - Het Efteling Golfpark loopt nog steeds goed. Door verschillende acties komt er steeds meer bekendheid voor de banen. Hierdoor gaat het golfpark waarschijnlijk deze maand de 150.000ste greenfeespeler ontvangen.