Voorpagina « Oktober 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Oktober:

31 oktober2004 - Het is het einde van het Efteling seizoen. Om 18.00 uur sluit de Efteling haar poorten voor het publiek. Dan valt ook het doek voor de Wonderlijke Efteling Show, die drie jaar duizenden bezoekers hebben laten genieten van een musical achtige voorstelling met een magisch tintje van Hans Klok en Christian Farla

27 oktober 2004 - Afgelopen donderdag speelden een aantal BN-ers in Zevenaar een voetbalwedstrijd tegen elkaar. De opbrengst ging naar Villa Pardoes. Het oranje team bestond uit: Hans van Breukelen, Simon Thamata, Berry van Aerle en de tweeling René en Willy van het Kerkhof en speelden tegen soapsterren uit Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en Costa.

27 oktober 2004 - Het Efteling seizoen loopt bijna ten einde. De voorbereidingen voor de Winter Efteling zijn in volle gang: de IJsbaan tent wordt weer opgericht, Kinder Winter Wonderland komt weer op z'n plek te staan. Bij het Theater hebben ze een groot beeld neergezet van De Kleine Zeemeermin voor de komende wintermusical.

23 oktober 2004 - Doornroosje en Roodkapje, maar ook De Rode Schoentjes en Repelsteeltje, allemaal zullen ze binnenkort te zien zijn op de Vlaamse en Nederlandse televisie. De sprookjesserie is het eerste resultaat van een nieuwe activiteit van de Efteling: tv-producties. Al eerder maakte de Efteling tv-programma´s zoals de Making-of PandaDroom en de documentaire over het 50-jarig bestaan van de Efteling. Onderzoek onder parkbezoekers wijst uit dat deze programma´s goed bekeken en gewaardeerd werden. Reden genoeg voor de Efteling zich actiever op te stellen en verder te oriënteren op het gebied van tv-producties.

20 oktober 2004 - Energiebedrijf Nuon en Efteling hebben een prijsvraag georganiseerd. Daarbij moet je de volgende slagzin afmaken (max 20 woorden) "Geef me benen, want ik wil lopen ...". Dat moet je vervolgens mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je kan dan een Onderwaterarrangement winnen, dat inhoudt: een overnachting in het Efteling hotel, musicalkaartjes, bezoek aan het Sprookjesbos en PandaDroom en een ontbijten diner of buffet. Uiteraard is er ook een tweede prijs - twaalfde prijs: musicalkaartjes inclusief een Winter Efteling bezoek. Voor beide geldt: max 4 personen.

19 oktober 2004 - Eerder dan verwacht is de Efteling cd van René Merkelbach verschenen. Aanvankelijk zou deze half oktober verschijnen maar de Bruna verkocht hem al 3 oktober. Op de eerste cd staan: De Wolf en de Zeven Geitjes, De Kikkerkoning, Doornroosje, De zes Dienaren, De Gelaarsde Kat; op de tweede cd staan:
Roodkapje, Ezeltje strek je!, Sneeuwwitje, Repelsteeltje en Raponsje; Deze maand is de dubbel- CD verkrijgbaar bij de Bruna. Daarna gaat hij ook bij andere platenzaken in de verkoop. De CD's worden dan los verkocht.

18 oktober 2004 - Villa Pardoes heeft een nieuw relatiegeschenk erbij. Het heet "Villa Vin" en is een fles wijn. Robert Jaap Jansen (ontwerper/vormgever van vele Efteling folders boekjes) heeft het etiket ontworpen. De fles wijn kost € 6,25. De opbrengst gaat naar een goed doel, naar kinderen met een levens bedreigende ziekte.

15 oktober 2004 - Noord-Brabant is ontegenzeggelijk een van de mooiste provincies van Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat juist in deze provincie de meeste golfbanen te vinden zijn. Dit meld de Efteling in een persbericht. Zeven van deze Brabantse golfbanen zijn samen met 13 hotels een uniek initiatief gestart: BrabantGolfland.nl. Landelijk golfen en overnachten voor een aantrekkelijke prijs. De Efteling neemt met het Efteling Golfpark en het Efteling Hotel ook actief deel aan dit initiatief.

13 oktober 2004 - Eergisteren meldden we dat vele musicalsterren al oren ernaar hebben om in het Efteling Theater te staan. Ook Brabander Albert Verlinde (bekend van RTL Boulevard en zelf ook theaterproducent van V&V Producties) denkt dat het Efteling Theater een belangrijk theater wordt in het zuiden des lands. Volgens hem zou het na Scheveningen, Utrecht en Amsterdam wel eens de "vierde stad" kunnen worden. Momenteel wordt er in musicalland nog een beetje neergekeken op dat soort producties en lijkt het een beetje alsof een musical in het schnabbelcircuit zit wanneer hij of zij in de Efteling optreedt.

11 oktober 2004 - Het Efteling Theater krijgt steeds meer aanzien onder musical sterren. Veel artiesten van naam bellen al naar de producties en het theater om in de volgende theatermusical te kunnen staan. Ook Mariska van Kolck (vanaf november speelt zij de rol van Anne Moon in de musical "De kleine zeemeermin) bevestigd dat haar collega's dolgraag in de Efteling zouden willen staan.

7 oktober 2004 - In de afgelopen week heeft de Efteling folders verstuurd naar sowieso de abonnementhouders met informatie over de Musical "De kleine zeemeermin". De premiere is 17 november en loopt tot en met 3 april 2005. Daarbij is PandaDroom en het Sprookjesbos geopend m.u.v. 27 november. De kosten p.p. zijn 1e rang: € 35,00 p.p.;2e rang: € 32,50 p.p.; 3e rang: € 30,00 p.p.; Kinderen van twee en drie jaar hebben een speciaal tarief: 1e rang: € 30,00 p.p.; 2e rang: € 27,50 p.p.; 3e rang: € 25,00 p.p. Mensen in een rolstoel betalen € 32,50 pp. Uiteraard kan er ook met Air Miles betaald worden: 2.000 Airmiles en € 15,00 bijbetalen.

5 oktober 2004 - Afgelopen woensdag is de cast van de nieuwe musical De kleine zeemeermin officieel voorgesteld aan de pers. De hoofdrolspeelster is Kim-Lian. Haar tegenspeelster Mariska van Kolck speelt de boosaardige Anne Moon. En wat is een sprookje zonder prins, dus speelt Joost de Jong prins Barend. De dochter van Anne Moon, hoe kan het ook anders: Sanne Moon, wordt vertolkt door Lone van Roosendaal. En tot slot is Raymond Kurvers Guus Garnaal.

1 oktober 2004 - Nu het Spookslotplein, en het Valies onder handen zijn genomen, is VogelRok aan de beurt. De tweeëntwintig meter hoge vogel staat nu volledig in de steigers. Daarvoor is de gehele gevel ingepakt. Aangezien het witte plastic nu niet echt fraai staat heeft men er drie grote doeken voorgespannen met en bijna 1 op 1 afbeelding van de Rok. Normaliter moet men tussen de poten door de ingang in, maar op de afbeelding hebben ze dat netjes weggewerkt.