Voorpagina « November 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

November:

29 novenber 2005 - Vandaag viel in onder andere Kaatsheuvel en Waalwijk een Winter Efteling reclameblad in de deur, met als je het helemaal open vouwt, een spel op de achterzijde. Maar naast de gebruikelijke promotie rond TiTaTovenaar, valt vooral Pardoes op. Voor menig kind zal het wel even schrikken zijn, want Pardoes heeft een facelift ondergaan. Pardoes heeft een minder rond en bol gezicht, hij is jongensachtiger geworden, met een soort van babyface.

27 novenber 2005 - Vanmiddag vond in het Efteling Theater de succesvolle wereldpremière plaats van de nieuwe Nederlandse musical TiTaTovenaar. Hoofdrolspelers Erik Brey, Manon Novak, Rop Verheijen, Anne-Mieke Ruyten, Jette van der Meij, Harry Slinger en Joris Lutz ontvingen een minutenlange staande ovatie van de honderden genodigden uit de musical- en tv-wereld, die samen met hun kinderen aanwezig waren. Het was voor jong en oud een feest der herkenning. TiTaTovenaar is gebaseerd op de succesvolle televisieserie van begin jaren ‘70. Nu staat er een geheel eigentijdse, kleurrijke musical op de planken van het Efteling Theater. TiTaTovenaar is een coproductie van Efteling Theater Producties en V&V Entertainment.

21 november 2005 - Aan de Midden-Brabantweg (N261) wordt vanaf 20 januari 2006 - 1 april 2006 groot onderhoud gepleegd. Daarnaast zal verder gegaan worden met het onderhoud in de periode 31 oktober 2006 - 31 maart 2007. Dan zou de weg zeker tot 2010 mee moeten kunnen. Daarna wordt de weg volledig onder handen genomen en worden er ongelijkvloerse kruisingen gemaakt. Dit houd in dat de werkzaamheden voornamelijk plaats zullen vinden als het park gesloten is.

18 november 2005 - Vanavond was op SBS6 de bijna traditionele Domino Day te zien. En net als voorgaande jaren is ook nu weer dankbaar gebruik gemaakt van Efteling muziek. Zo zijn in Domino Day, die dit jaar in het teken staan van verhalen en vertellingen, gebruik gemaakt van muziekfragmenten uit de Wonderlijke Efteling Show. Onder andere de intromuziek van Ezeltje strek je! en fragmenten uit het Magieblok. In totaal vielen er uiteindelijk 4.155.476 stenen om, waarmee een nieuw wereldrecord gevestigd is.

18 november 2005 - Het Wereld Natuur Fonds en de Efteling bieden in november 2005 en februari/maart 2006 een uniek en exclusief PandaDroom Arrangement aan. Het arrangement bestaat onder andere uit een hotelovernachting in het Efteling Hotel (inclusief diner en ontbijt), een spannend bezoek aan attractie PandaDroom en een welkomstpakket van het Wereld Natuur Fonds.

16 november 2005 - Aanstaande zaterdag zal de musical TiTaTovenaar in premiere gaan in het Efteling Theater. Momenteel zijn de repetities in volle gang. Morgenavond wordt de voorstelling voor een goed gevulde zaal opgevoerd. Dan mag een groot deel van het personeel de try-out bijwonen. Bij de voorgaande twee musicals mocht het personeel ook al de try-out bezoeken. Voor de cast ook spannend, want het is een van de eerste keren dat de show met publiek gespeeld wordt.

15 november 2005 - Het meisje met de zwavelstokjes is het populairste sprookje van de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder de bezoekers van de Efteling, tijdens de afgelopen herfstvakantie. De 200e verjaardag van Hans Christian Andersen was voor de Efteling aanleiding om in het park het Hans Christian Andersen jaar vol activiteiten te organiseren. Met dit onderzoekje sloot het Kaatsheuvelse park het Hans Christian Andersen jaar af. Als 2e en 3e eindigden Het Lelijke Jonge Eendje en De Kleine Zeemeermin.

15 november 2005 - Over iets minder dan een maand is het zover, dan gaat alweer de 7e editie van de Winter Efteling van start. Een overdekte IJsbaan van 1200 m², 3 lange Warme Winteravonden, 6 knapperende kampvuren, een langlaufbaan van 385 meter, 1 snelle sneeuwglijbaan van 25 meter, 20 kilometer sfeerverlichting, 6 verschillende stamppotten, 24 wonderlijk verlichte attracties, vele heerlijke pannenkoeken, 5,5 kilometer guirlandes en 10 verrassende entertainmentacts. Kortom, vanaf zaterdag 10 december a.s. is de 7e Winter Efteling weer geopend en zijn er 23 dagen vol winters vertier, lekkernijen en nostalgie. Nieuw dit jaar is het SalzburgerLand-dorp: een typisch en traditioneel stukje Oostenrijk tijdens de laatste 3 weekenden van de Winter Efteling. Inmiddels bezochten in totaal ruim 1,6 miljoen mensen de eerste 6 winteropenstellingen van de Efteling.

13 november 2005 - Het golfpark en het Efteling hotel draaien dit jaar ook goed. Met name het Efteling hotel gaat dit jaar een topjaar tegemoet. Men verwacht een omzet van het Efteling Hotel dit jaar 8,5 miljoen euro en van het golfpark bijna 3 miljoen euro. Alleen met de bereikbaarheid van het park is het wat minder gesteld op dit moment vanwege de werkzaamheden bij Antwerpen en Eindhoven. Dat zou de Efteling zo'n 355.000 buitenlandse bezoekers hebben gekost. Voor de Efteling een reden te meer om snel met het recreatiepark "Loonsche Land" te beginnen. Daarover valt over 3 maanden de beslissing.

12 november 2005 - Vandaag is de Efteling domein van een 18.000 werknemers van Fortis ASR. Het hele park is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het bijzondere is, dat Fortis niet alleen het park heeft afgehuurd, maar zelfs de kampvuren heeft laten branden. Dit is uniek, aangezien dit voor het eerst is dat zowel de Piraña én het kampvuur open zijn. Verder is al het eten en drinken (op snoep na) gratis. Hierdoor zullen de rijen voor de horeca wellicht langer zijn bij de attracties. Morgen mogen mensen van Shell het park in.

9 november 2005 - Frans Bauer houdt weer een nieuwe actie voor Villa Pardoes. Voor deze actie is een tv-serie opgezet: "Slapen bij Frans Bauer" en wordt uitgezonden op Talpa. In de serie - waar fans een nachtje gaan slapen bij Frans - wordt het nieuwe album "Om van te dromen" van Frans gepromoot. Om daaraan mee te kunnen doen is er een SMS actie op touw gezet. De inkomsten daarvan gaan rechtstreeks naar de Villa!

7 november 2005 - Het Efteling Park biedt met de Kerstdagen een aantrekkelijke combinatie van smaakvol eten en drinken inclusief een bezoek aan de Winter Efteling. De gasten genieten in Fata Morgana van een all-in brunch of diner in 1001-nachtsfeer. Kinderen kunnen daarnaast gebruik maken van verschillende entertainmentacts. Een Oosterse prinses vertelt kinderen spannende sprookjesverhalen en speciale 1001-schminkers toveren hen om in stoere krijgers of wonderschone prinsessen. De kinderen worden verrast met een Sprookjesbeker en een twinkelende Efteling-verrassing. In het Efteling Hotel kunnen bezoekers voor 24, 25 en 26 december een Kerstarrangement reserveren.

6 november 2005 - Bezoekers van het Makro weekend in de Efteling, hebben kunnen zien dat de bouw van De Vliegende Hollander flink doorgaat. Zo is de staalconstructie van de verschillende geveltjes achter de vestingmuur geplaatst. Verder is de top van de toren, die momenteel nog naast de toren staat, al verder uitgebouwd, met veel houtwerk, en ornamenten op de vier punten van de toren. Volgende week tijdens de Fortis ASR en Shell dagen, zij waarschijnlijk wel meerdere vorderingen te zien.

5 november 2005 - Vanavond viert de VARA haar 80 jarig bestaan. In het programma van Paul de Leeuw is weer een speciale plek voor Adje van Nispen (Arijan van Bavel), in de Efteling beter bekend als Appie Janssen van De Enige Echte Efteling Fanfare. Hij speelt nu een ander typetje, en lijkt hiermee zijn doorbraak voor het grote publiek te maken. Iedere week komt hij wel voorbij in Paul's programma. En dit terwijl zijn redactie aanvankelijk niet door had, dat Adje een personage was, en niet echt. In deze jubileum uitzending mocht Adje dan eindelijk een heel nummer met Paul zingen, zonder onderbroken te worden... zijn moment van glorie.

3 november 2005 - Het park mag nu misschien dicht zijn, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd. Overal in het park wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de attracties. Maar dat is niet het enige. Afgelopen dagen is het gehele decor van de populaire Efteling Sprookjesshow weggehaald. Sinds gisteravond 18.00 uur heeft Efteling's co-producent V&V-entertainment het Theater tot zijn beschikking voor de opbouw van de nieuwe musical "TiTaTovenaar". Hier zal voorlopig dag en nacht aan gewerkt worden om alles gereed te krijgen, want maandag komt de cast voor het eerst repeteren in het Efteling Theater.

1 november 2005 - Het Eftelingseizoen zit er nog maar net op, maar de officiële Eftelingsite is al weer in de winterkleuren gehuld. Onlangs werd er al een Speelhoek toegevoegd, nu is ook een deel van Evenementen/Zakelijke Markt toegevoegd. Zo kun je kijken over welke locaties de Efteling beschikt en wat de capaciteit is van de zalen. Van een receptie tot een bedrijfsuitje.