Voorpagina « November 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

November

30 november 2004 - Eergister (28 november) is er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke entertainmentgeschiedenis van de Efteling. Dit is te lezen op de Eftelingsite. In het Efteling Theater vond de officiële VIP-première van de musical De Kleine Zeemeermin plaats. Honderden Bekende Nederlanders en Vlamingen, genodigden en journalisten zagen samen met hun kinderen de kleine zeemeermin rondzwemmen op het podium van het Efteling Theater. De Kleine Zeemeermin is de tweede musical die de Efteling in samenwerking met het Vlaamse Studio 100 presenteert. De musical is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, van wie in 2005 het 200ste geboortejaar gevierd wordt. De musical is hiervan de voorloper.

27 november 2004 - Afgelopen week ontvingen alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen een oproep in de brievenbus om mee te doen aan de Efteling Anton Pieck Prijs 2005: een unieke schrijfwedstrijd met sprookjesachtige prijzen. Zij worden uitgenodigd om een origineel, zelfverzonnen sprookje te schrijven en dat te verpakken in een sprookjesboek met zeven illustraties. Deze vijfde Efteling Anton Pieck Prijs heeft als thema: Hans Christian Andersen. In 2005 is het 200 jaar geleden dat de bekende Deense sprookjesschrijver werd geboren. Illustrator Anton Pieck reisde in zijn tekeningen graag terug naar de 19e eeuw, de wereld waarin Hans Christian Andersen leefde. Wat zouden zij samen een bijzonder sprookjesboek hebben gemaakt als ze elkaar hadden ontmoet!

26 november 2004 - Donderdag 25 november jl. vond in het Bilderberg Hotel ´t Speulderbos te Garderen de uitreiking plaats van de Corporate Fashion Awards. Dit staat in het jongste persbericht van de Efteling. Initiatiefnemer Holland Career & Workwear (HCW), brancheorganisatie voor leveranciers van bedrijfs- en corporate imagekleding, riep 2 jaar geleden de awards in het leven om de positieve effecten van het dragen van bedrijfs- en imagokleding meer bekendheid te geven bij het publiek. Uit handen van juryvoorzitter en couturier Frans Molenaar kreeg de Efteling in de categorie Corporate Imagekleding voor ondernemingen met meer dan 100 medewerkers de award uitgereikt.

24 november 2004 - De Efteling heeft er weer een nieuw Pardoesbeeld bij. Deze staat in het Efteling Theater, op de foyertrappen. Pardoes zit daar in kleermakerszit met een boek op schoot en zijn wijsvinger opgestoken alsof hij wil zeggen: "Er was eens...". Daarboven hangt een schild met de tekst "Efteling Theater" en een Eftelingse "E" die je ook terugvindt op de plastic tassen.

20 november 2004 - Iedereen die afgelopen seizoen een abonnement heeft gehad heeft vandaag de aanvraagformulieren voor 2005 binnen gekregen. Een Pardoes abonnement kost € 120,- een Langnek abonnement € 70,- een Parkeerabonnement kost € 35,- Een los kaartje kost 24 euro. Het park is geopend van 25 maart t/m 30 oktober 2005.

20 november 2004 - Het aantal parken waar je als abonnementhouder minimaal één keerm gratis terecht kunt is flink uitgebreid: Liseberg (Zweden), Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures, Warwick Castle en Madame Tussauds Londen (Groot-Brittanië), Parc Asterics (Frankrijk) en Europapark (Duitsland).

19 november 2004 - Voor films heb je Oscars en voor pretparken heb je Thea's. De Efteling heeft deze prijs gewonnen omdat ze 50 jaar succesvol al zijn. Het is niet de eerste prijs die ze in de wacht slepen. In 1997 won de Efteling een Thea (Award for Outstanding Achievement) voor Villa Volta.

18 november 2004 - Afgelopen zaterdag heeft Vizier het 5 jarig bestaan gevierd in de Efteling met al haar leden. Zo'n 14.000 mensen bezochten het park waarvan 2.000 een verstandelijke handicap hebben. Ieder mocht één introducé meenemen. Uiteraard mochten familie, vrienden en kennissen ook mee komen, alleen moesten ze wel entree betalen. Vizier is een hulpverlenende organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Ze helpen onder meer bij gezinsondersteuning en hun leden kunnen hulp krijgen bij wonen.

18 november 2004 - Voor het eerst heeft de Efteling openlijk de naam De Vliegende Hollander gebruikt. In de musical zeggen twee oesters tegen elkaar: "Het lijkt me meer een Vliegende Hollander" waarop de ander zegt: "Sssst, da's pas in 2006!!" Tijdens de premiere werd deze (inside) joke zeer gewaardeerd, evenals alle andere verwijzingen naar recente gebeurtenissen in Nederland.

17 november 2004 - Vanavond ging in het bijzijn van vele seizoens- en vaste- medewerkers de musical 'De Kleine Zeemeermin' in premiere. Speciale gasten waren naast Ronald van der Zijl (directievoorzitter Efteling), Gert Verhulst (Studio 100), Karen en Kathleen (K3). Kristel completeerde het drietal bij de afterparty. Voor aanvang van de show wist Fons Jurgens te vertellen dat de musical zeker tot 3 april op de planken staat. Dit zou betekenen dat bij aanvang van het nieuwe zomerseizoen, er nog geen nieuwe sprookjesshow is.

18 november 2004 - Afgelopen zaterdag heeft Vizier het 5 jarig bestaan gevierd in de Efteling met al haar leden. Zo'n 14.000 mensen bezochten het park waarvan 2.000 een verstandelijke handicap hebben. Ieder mocht één introducé meenemen. Uiteraard mochten familie, vrienden en kennissen ook mee komen, alleen moesten ze wel entree betalen. Vizier is een hulpverlenende organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Ze helpen ondermeer bij gezinsondersteuning en hun leden kunnen hulp krijgen bij wonen.

15 november 2004 - De Efteling mag dit jaar niet ontevreden zijn over het aantal bezoekers. Ondanks dat het economisch tegenwind, schat ze dat ze zo'n 3,2 miljoen bezoekers getrokken heeft dit seizoen. De omzet was om en nabij de 90 miljoen euro, waar van 7 miljoen euro winst.

14 november 2004 - Na De Vliegende Hollander zal zo goed als zeker het tweede Efteling hotel gebouwd gaan worden. Dit hotel is in de plaats gekomen van het te eerder bouwen droomrijk. Op het verlanglijstje van de Efteling staat ook een productiehuis, dat men wel op gaan starten.

11 november 2004 - Vanaf 11 december opent de Efteling haar poorten weer voor de 6de editie van de Winter Efteling. Alle ingrediënten zullen weer aanwezig zijn: Kinder Winter Wonderland, Langlaufbaan: "'t hijgend hert", en de kampvuren. Winter Efteling begon 6 jaar geleden als een expiriment om te kijken of er animo was voor een winter openstelling van het park. De eerste Winter Efteling was matig bezocht, maar daarna werd het goed bezocht. Kerst 2000 was zelfs het park afgeladen vol en moesten de bezoekers weer teruggestuurd worden.

10 november 2004 - Efteling organiseert voor het eerst een kerstdiner in het Fata Morganapaleis. De bezoeker wordt rond 17.30 verwelkomt met een welkomscocktail. Daarna mogen de gasten een menukeuze maken van wat ze lekker lijken waarna het vervolgens geserveerd wordt. Het is een drie gangen diner, met entertainment. Echter wie daar naar toe wil moet wel 72 euro p.p. betalen. Kinderen vanaf 4 jaar betalen 60 euro en tot en met 3 kost het 12,50. Kinderen mogen de pardoesmok en bord meenemen naar huis.

9 november 2004 - De Efteling bouwt komende jaren 4 a 5 sprookjes in het Sprookjesbos. Een daarvan zal waarschijnlijk de De prinses op de erwt worden. Dit werd ooit al op het Wondere Wereld Web vermeld. Ook ligt er in het Efteling museum een stille hint. In de vitrinekast waar alle tekeningen staan van Het meisje met de zwavelstokjes en De Chinese Nachtegaal. Ligt onderin de kast een opengeslagen sprookjesboek met een tekening van de De prinses op de erwt.

6 november 2004 - Op de laatste dag van de Efteling liet een vrouw uit Spijkernisse 4 honden achter in de kofferbak van haar auto op de parkeerplaats van de Efteling. De politie bevrijdde de honden uit hun benarde positie en bracht ze naar het asiel. De vrouw kon na een boete van 150 euro de honden weer ophalen.

3 november 2004 - Onlangs viel er te lezen op het dat De Vliegende Hollander" niet gebouwd gaat worden. "Het registreren van het merk zou," zoals men zegt, "de roddels kracht bij zetten." Enige tijd geleden merkte de 'Villa Volta Website' al op dat het merk in de Benelux, Duitsland, Groot Brittanië en in Frankrijk is geregistreerd. Al met al kostte dat zo'n €5.500 (alleen de registratie al). Dat zou een bijzonder dure grap zijn, alleen om de fans om de tuin te leiden. Daarnaast suggereerde men ook dat het ook geen watercoaster (zoals Poseidon in Europapark) werd, maar een darkride a la Fata Morgana. Tegenstrijdig in het gerucht is dan wel de 1,20 m grens. Voor Eftelingse begrippen geldt dat alleen voor een achtbaan. Dus gaan we er nog steeds vanuit dat hij gebouwd gaat worden en dat het een watercoaster is a la Poseidon.

1 november 2004 - Het meisje met de zwavelstokjes is bijna klaar. De paden en de bankjes zijn geplaatst en ook een heuse muziekpaddenstoel maakt deel uit van het plaatje. Het sprookje is de 25ste in het Sprookjesbos, en wordt in een compleet nieuw gedeelte van het bos gebouwd. Vanaf 11 december is het te bewonderen.